Acum citesti
Apărătoare Polisport Mudfighter

Posibil să fi văzut acest tip de aripă instalată pe multe biciclete, întrebându-te de ce este atât de scurtă. Rolul, așa cum bine anticipezi, este acela de a te proteja de mizeria de pe traseu, însă tipul de aripă precum cel de la Polisport este o idee mai isteț. Nu este lungă (34 cm), deci nu cântărește prea mult, are prinderi integrate, cu colier din cauciuc și are rolul de a-ți proteja fața de apa, pământul, mizeria sau toate trei, aruncate de roată.

Montarea este relativ simplă. Practic treci colierul de cauciuc peste cadru, întroducându-l prin locașul special de pe aripă. Va trebui să intinzi ceva de colierul de cauciuc pentru a-l introduce in locaș, acestea fiind pozitionate pentru a fixa aripa mai bine de cadru decât de a te ajuta la montaj.

Din cele remarcate pe traseu, îți pot spune că aripa este eficientă până la 20-22 km/h dacă ai pretenția să-ți protejeze și hainele, după care încet-încet tot mai mulți stropi încep să fie aruncați către tine. Dacă vine vorba de protejare feței, poți sta fără griji chiar și la viteze de 30 km/h. În viraje, există de asemenea posibilitatea să te trezești cu mai multă mizerie aruncată, deoarece poziționarea ei este fixă și nu urmărește roata atunci când tu virezi. În fond, dacă vrei să-ți păstrezi și hainele curate, va trebui să apelezi la un alt tip de aripă, mai lung, care se montează sub furcă.

Cu o greutate de 127 grame și cu un preț de 40 lei poate reprezenta o alternativă care să-ți mențină atât fața cât și privirea curate, pe traseele montane noroioase. În orice caz, în condiții de noroi, este mai rău fără ea, decât cu ea, pe principiul că orice protecție care împiedică noroiul să ajungă către tine, este binevenită.

Preț: 40 Lei
Greutate: 127 grame (cântărit)
Importator în România: DHS Bike Parts

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =