Acum citesti
Viața de curier filmată: Line of Sight

Ne putem aștepta cât de curând la apariția acestui nou film, Line of Sight, care ilustrează bine viața de curieri pe biciclete cu pinion fix în căutare de necazuri. Lucas Brunelle este realizatorul acestui metraj alcătuit din secvențe filmate de el cu ajutorul camerei video purtate pe cască. El a pedalat alături de niște curieri iscusiți, în opinia lui, mai mult insconștienți în a noastră, din orașe de pe tot globul: Philadelphia, Atena, Mexico City, etc. Până la apariție, te invităm să te delectezi cu teaser-ul.

 

Vezi Comentarii (11)
  • Fantastic. Pana sunt loviti de camion pentru ca au trecut pe rosu sau pana rup picioarele unui pieton care trecea normal si linistit pe verdele lui. Sa prind un ciclist de genul asta, care circula atat de haotic doar de distractie, nu as frana, ca soferul de la sfarsitul clipului. As accelera. Si sa ne intelegem, sunt pasionat de bicicleta si o promovez cat pot de mult. Dar totusi exista niste limite ale bunului simt si punerii in pericol a altora doar pentru amuzamentul tau.

  • De acord cu Vlad. Ii poti spune experienta si pricepere, dar tot nesimtire este ce fac ei… si cam asta ma deranjeaza, ca incearca sa imbrace o porcarie in haine de aur si sa spuna „uite ce pot eu !”. Asa fac si multi motociclisti cand baga 150 km/h prin oras si apoi se plang ca vai Doamne, soferii nu ii baga in seama si ii omoara pe capete, asa fac si multi soferi cu masina cand se depasesc la limita pentru o lungime de masina si apoi nu mai reusesc sa intre inapoi pe banda la timp. De ce la ei sa numim ca e nesimtire si la noi, biciclistii, sa numim ca e pricepere ? Ca practic, e pricepere doar cat timp „uiti” sa filmezi evenimentele neplacute, fie si simpla speriere a unui pieton !

  • Extraordinar. Nu in fiecare zi, luna sau chiar an te poti lauda cu astfel de ture prin orase. Si noi care consideram orasele plictisitoare si incercam sa evadam cat mai mult din ele.

    Dar mi se pare ca sunt competitii alley-cat, nu? In cazul acesta, toti ciclistii aia isi dau seama in ce se baga si risca pe propria piele.

    Palpitant, intr-adevar, dar vorba lui Vlad, daca as fi la volan si ar fi in joc siguranta mea si a pasagerilor mei, nu m-as da peste cap sa nu-l lovesc pe ciclist. Pana la urma, cred ca asta-i atrage in astfel de curse, nu? 😀

  • Eu cred ca asta e regie nu realitate. O spun din experienta, nu exista asa ceva la o firma de curierat pe cursiera.
    Vlad esti tipul de idiot roman care nu poate reactiona dacat cu ura, parca daca zici ca esti biciclist ai dreptul sa spui cretinisme. In occident totul se bazeaza pe mica intelegere in trafic. Faptul ca ai prioritate nu-ti da dreptul sa apesi pedala. Imediat esti esti cu masina confiscata si la puscarie.

  • Deaaaa kokaina deaaa. de as avea as trage pe nas dupa care as rupe si eu picioarele pietonilor care traverseaza regulamentar si as da cu spray paralizant in oKi la gabori si taximetristi

  • mi-e mi se pare ceva normal. eu cred ca nu ciclistii, au contribuit la un astfel de curierat, ci firmele care platesc pentru a ajunge cat mai repede la destinatie. din cate stiu eu, daca un curier trebuie sa duca un pachet in 5 min pana la destinatie, si intarizie este platit mai putin. cel putin asa stiu ca e in New York. Sunt firme care nu ii intereseaza cum ajunge pachetu ci cat de repede ajunge. Plus ca cu cat ai mai multe livrari, cu atat ai mai multi bani. Sa nu credeti ca acesti curier fac o avere din asta.

  • Prieteni, va dau adresa unui site de curierat din Elvetia si va asigur ca nu se poate lucra fara seriozitate si respectarea regulilor(http://velocite.ch/en). Plus o foarte buna conditie fizica, unde orasele au 400-500 diferenta nivel intre anumite cartiere. Se pot face intre 40 si 100 km pe zi. Sunt oameni care iubesc bicicleta, au familie si studii superioare. Poate o fi in N.Y. dar nu peste tot. Sunt contracte cu laboratoare de analize medicale etc care nu iti permit sa fii nesimtit. Se poate trai mai mult decat decent din salariu.

  • Florin, daca este un cretinism faptul ca nu aprob modul in care acei biciclisti incalca regulile de circulatie si de siguranta doar pentru amuzamentul lor si in detrimentul tuturor celor din jur, atunci da, sunt un idiot si un cretin.

    Mai in gluma, mai in serios, iti urez sa ai o intalnire de gradul IV cu un asemenea „profesionist” cand tu treci linistit pe verdele tau. Sa vedem dupa cum stai cu eroismul.

    Faptul ca am prioritate chiar imi da dreptul sa apas pedala, atata timp cat nu depasesc limita legala de viteza sau orice alte limite impuse pe sectiunea aceea de drum. Cam asta este definitia ideii de prioritate: tu poti sa apesi pedala in continuare, in timp ce altii sunt obligati sa incetineasca / opreasca ca sa te lase pe tine sa treci.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × three =