Acum citesti
Unghiul mort al unui camion

Ai impresia că șoferii de camion te văd când ești în apropierea lor? Filmul de mai jos ne arată exact contrariul. Așadar, mare atenție în trafic!

Vezi Comentarii (10)
  • interesant numai ca cazul nostru este pe partea ailalta ca are volanul in dreapta…or cum trebuie sa avem griza ca noi in grecia in salonic am avut un ciclist mort exact la faza asta cu un camion la centura care a virat dreapta.

  • Asta este vrajeala, am fost 10 ani sofer de tir si stiu ce vorbesc, este filmat in asa fel incat sa nu se vada.
    Oglinzile sunt aranjate prost iar nivelul ochilor soferului este ma ridicat decat nivelul la care s-a aflat obiectivul cand s-a filmat. Chiar daca stautura soferului este mica se compenseaza din scaun care se regleaza pneumatic si automat pe greutatea soferului.
    Daca ar fi ca in filmare am avea sute de biciclisti si motociclisti morti in fiecare luna.
    Este adevarat ca exista unghiuri moarte dar soferii stiu care sunt acestea in functie de fiecare vehicol si isi iau masuri de contracarare.
    Insa mai intervine din cand in cand si eroarea umana.

  • Asta vede doar dupa ce a inceput deja sa vireze. Cand cabina e aliniata cu remorca si oglinzile sunt reglate normal, trebuie sa vada bine. Dincolo de asta, ca biciclisti e bine sa ne pazim in cazuri de astea. Orice fel de oglinzi ar avea, soferul vede ceva numai daca se uita-n ele.

  • @Marius: normal ca e bombastic. Nu trebuie sa faca si freedirer ceva trafic? Ce conteaza ca informatia ne este prezentata distorsionat sau ne adavarata? Reclama se plateste in functie de trafic si depage view, trafic obtinut cu orice pret.

  • Si ca sofer de camion ce imi place cand atentionezi un biciclist si el te saluta cu un deget si mai e si pe DN ca asa e frumos sa mearga pe unde nu are voie:)

  • @Dragos, ce prostie vb acolo, adica sa inteleg ca de acum incolo trebuie sa merg dint-un judet in altul cu masina tren sau cu alt mijloc de transport numai cu bicicleta nu? Mi se pare o prostie daca chiar e interzis

  • Apropo de claxonatul Biciclistilor. Este foarte greșit sa faci asta deoarece Biciclistii se sperie f tare atunci când un TIR-iar îl claxoneaza.de aceea si faza cu aratatul degetului 😉

  • @ Chihaia Dragos
    Depinde si cum atentionezi, pentru ca am avut parte de cativa soferi de camion care m-au „avertizat” cu claxonul de la 10m de mi-a stat inima in loc. La fel de posibil e sa fi dat peste niste oameni nesimtiti, astia sunt in toate categoriile 😀

    Nu e interzis mersul pe DN1, cu ocazia asta poate mai vad si alti soferi.

  • @ Andrei Sorin si Naragan aceasta este legea cand iesi din localitate o sa vezi indicatorul specific cu interzis biciclistilor si a carutelor ca nu e respectat este problema voastra si a autoritatilor , in opinia mea este un lucru bun pentru ca este interzis … sunt multi dobitoci si la volan de camion si de turisme si de biciclete [fara suparare] (offtopic intamplare petrecuta azi pe DJ 103a un nene ma depaseste cu o duba de persoane , eu eram incarcat cu vreo 35 de tone de balast , si imi tranteste o frana in fata sa ia el pe nu stiu cine la ocazie desi avea parcare el a oprit pe banda , dupa cateva claxoane din partea mea ca era sa ii impachetez pe toti ca pe sardine in conserva , tot el e cel artagos si incepe sa ma injure ca deh mentalitate de roman )si on topic eu circul pe drum tu ca biciclist esti pe margine si daca mie imi explodeaza o anvelopa care are 9 atmosfere si 3 4 randuri de sarme otelite … daca una te-a retezat tu esti exact carne de tun … si nu numai pot fii atatea pericole depaseste un meserias aiurea si tu cand il vezi in fata instinctiv tragi dreapta sa il eviti sau imi cedeaza sistemul pneumatic de la oblonul din spate si ti-am facut inmormantarea direct sub stiu eu nu stiu cate tone de pietre nisip pamant etc … da nu zic sa se circule intre judete sau intre localitati cu bicicleta dar sa se amenajeze piste speciale la o distanta considerabila de sosea … oricum sper ca nu am ofensat pe nimeni mi-am exprimat punctul de vedere ca sofer si am fost si eu biciclist si poate o sa mai fiu pe viitor daca ma ajuta fondurile de un fs … pana atunci sa auzim de bine si grija cu circulatia … eu incerc sa imi iau distanta cat pot de biciclete dar sunt momente cand poate nu poti … asa ca grija

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 4 =