Acum citesti
Dușmanul biciclistului: biciclistul pe contrasens

Spre deliciul echipei redacționale freerider.ro, azi am dat peste pagina de facebook Pedalez ca un bou care cuprinde o largă colecție de filmări cu bicicliști care… mmm… ăă… Numele paginii spune totul, de fapt. Astăzi prezentăm specia downhillistul de asfalt.

 

Vezi Comentarii (7)
  • Doamne , cit de multe astfel de specimene sint si la noi , chiar si pe pistele de biciclete pedaleaza in sens invers . Oare sint chiar asa de baturi in cap ???

  • Dupa casca, face dirt. Nu am nimic cu cei ce practica acest tip de ciclism, dar intotdeauna i-am vazut prin oras mergand impotriva regulilor de circulatie.

  • Eu m am plimbat mult prin Londra cu bicileta si e aglomeratie reala nu ca in Bucuresti ,si sunt taximetrisi periculosi dar in rest e ok stie lumea ca exista biciclisti

  • Salut, sunt in cautarea unei discutii si opinii cu argumente pro/contra mersului pe contrasens fata de masini. Pana acum n-am gasit nimic concret inafara de titluri bombastice gen „biciclist inconstient pe contrasens”(sau articolul curent) . As dori daca cineva are deja un link cu o dezbatere „civilizata” in acest sens?.
    Argumentele pro citate in alte locuri pentru mersul „in acelasi sens” care nu mi se par indeajuns ca sa numesti pe cineva „inconstient” daca nu le respecta, dar poate ca sunt subiectiv ca ma gandesc la traficul din Bucuresti:
    – „Viteza relativa in caz de ciocnire este mai mica” – Nu sunt de acord din 2-3 motive:
    1. E mai bine zic sa reduci pe cat posibil probabilitatea unui accident decat sa speri ca vor conta +/- 20km la impact. Intoarcerea capului pentru asigurare daca poti ocoli masini parcate inafara m-a facut de cateva ori sa imi schimb nitel directia fara sa-mi dau seama sau mai rau o dezechilibrare. Efectul psihologic de a nu sti o masina daca iti sufla in ceafa sau nu, sau un claxon dat „la momentul potrivit”.
    2. Te-ai dezechilibrat si ai ajuns sub roti => nu mai conteaza viteza. Ii scapa volanul si te face sandwich intre masini parcate la cat de mic e spatiul nu mai conteaza viteza relativa.
    3. Cu spatele la trafic inseamna ca te lasi 100% in mana conducatorului auto din spate si cel mult sa speri ca isi face macar datoria. Altfel pe „contrasens” „simti traficul” daca vezi din departare ca un BMW goneste cu viteza catre tine, il dai in masa de drept al tau si te faci mic inafara soselei pana trece tiganu/politicianu. Sau poate ai si tu o sansa sa reactionezi sa „tragi de ghidon” sa iesi in balarii.

    – „Poti lovi pietoni care se asigura doar pe directia de mers a masinilor”. La ce-am vazut cu totii despre comportamentul „gura casca” sau „schimbare brusca de directie” n-am nici cea mai mica speranta ca pot merge altfel decat „cu ochii-n patru” si cu mana mereu pe frana.

    PS: Actualul articol nu il consider o referinta la ceea ce eu numesc „a merge pe contrasens”. Tipul e un iresponsabil si face slalom printre masinii, la fel de bine se putea lovi venind din spate dupa o masina care o ocoleste fara vizibilitate.

    • Draga Serban , observ ca nu ai facut referire in comentariu la CODUL RUTIER . Probabil ca tu il ignori cind mergi pe bicicleta dar regulile acestui cod se aplica si biciclistilor . Toate intrebarile tale au raspuns acolo , chiar daca in anumite privinte si pe ici pe colo as avea ceva de comentat la prevederile acestui cod. EL EXISTA SI TREBUIE RESPECTAT . In cazul in care te opreste Politia pe drumurile publice , indiferent pentru ce , te vor aborda nu pentru ideile tale ci pentru ca nu ai respectat prevederi din Codul rutier. E bine sa privesti adinc in ochii politistului stiind ca inainte de a te intilni cu el tu nu ai inclacat vreo regula de circulatie rutiera . Iar ele ( regulile ) sint stabilite in codul mai sus mentionat .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 5 =