Acum citesti
Coborâți de pe bicicletă când traversați o trecere de pietoni!

Acum două săptămâni publicam pe Facebook imagini cu un accident petrecut pe o trecere de pietoni de lângă Arcul de Triumf, când un biciclist a fost accidentat de un șofer deoarece nu a coborât de pe bicicletă în momentul traversării. În primăvară, aceeași poveste.

Din păcate, am asistat la trei astfel de accidente anul acesta și cu siguranță a fost vorba de mult mai multe. Poate că uneori este nevoie de prezentarea unor imagini mai dure pentru ca unii să înțeleagă de ce este atât de important să respectăm această regulă. Este un caz extrem, dar nu este exclus să se întâmple în orice moment. Întâmplarea nefericită a avut loc anul trecut.

Vezi Comentarii (25)
  • Nu prea vad cum ar fi scapat omul daca mergea pe langa bicicleta. Ca la fel zboara si pietonul si biciclistul. La ce viteza avea masinuta… ehei… poate doar Oana Roman sa fi opus mai multa rezistenta.

  • si pe jos daca era tot mort scria pe el . ce ne facem cu situatiile in care trecerea de pietoni la intersectii este perfect paralela cu una dintre strazi astfel incat aflandute pe strada esti la 15 cm de trecerea de pietoni ?

  • Mergand pe langa bicicleta te deplasezi mai incet ai timp sa vezi dementu si invers, deplasandu-te mai incet poate ala trece prin fata ta la 1m si nu prin tine. Destul de logic nu este asa?

  • ei se referea sa te dai jos ca sa te asiguri când traversezi! nu sa te arunci în fata mașinilor cu impresia ca acestea frânează instant de la 50 km\h la 0 în 3 secunde și juma de metru.
    a fost și vina la biciclist dar și la șofer.
    șoferul era aproape de coma alcoolica și se credea la raliu iar biciclistul nu s-a asigurat la trecere.

    nici eu nu ma dau jos de pe bicla la fiecare trecere, dacă e semafor mașinile sunt oprite trec pe lângă trecere sa nu ma încurc cu pietonii iar dacă trec o străduță care nu este semaforizata ma opresc și ma asigur dacă mi se pare greu de trecut sau trec mult mașini atunci ma dau jos.

  • Da, tragic! 🙁
    Dar acuma sa fim sinceri, nici soferul acelei masini nu a fost sfant!
    In apropierea trecerii de pietoni se incetineste!
    Cu asa viteza nici nu apuci sa te asiguri daca va incerca cineva sa traverseze sau nu.
    Si daca era pieton il lua din plin!
    Oribil!

  • Ideea de baza care se desprinde este ca intr-un oras inca nepregatit pentru siguranta biciclistilor, e mai sanatos sa incercam sa ne aparam singuri. Chiar daca pari fetiţă când te dai jos la trecerea de pietoni, mai bine fetiţă in viaţă decat macho mort. Pe de alta parte, de soferi ca aia nu scapi nici pe trotuar. E un caz extrem. Dar ne face sa ne gandim ca exista si d-astia. Noroc ca i-a cazut numarul si a fost scos din cursa pentru cativa ani.

  • Sunt două maşini acolo, una este depăşită de vitezoman. Deci, biciclistul a crezut că-l face la viteză pe ăla care se deplasa încet, tăindu-i calea pe trecere cu bicicleta. Prima estimare a fost corectă, l-a făcut pe omul care mergea încet, nu l-a făcut pe criminalul ăla ce făcea raliu.

  • Fraților! Trecerea de pietoni nu înseamnă că poți trece în siguranță oricând! Nu este un sistem automatizat care oprește mașinile când un pieton pășește pe trecere!
    Chiar dacă te dai jos de pe bicicletă și mașina de pe banda 1 a oprit, asigură-te ca oprește și mașina de pe banda 2. Oricât ai fi de îndreptățit să traversezi, o trecere de pietoni nu te protejează de un impact.
    ȘI MAI ALES! Cei care ați mai fost prin alte țări, nu mai căutați să impuneți modelul acelor țări: acolo bicicleta a fost principalul mijloc de transport de după cel de-al doilea război mondial, este un fenomen bine împământenit în cultura lor.
    PROTEJAȚI-VĂ! Că nimeni altcineva nu o va face.

  • Ideea e ca legile sunt prost facute in Romania, ideal e sa ai trecere pt biciclete cum ai si trecere pt pietoni… iar cu 120km/h nici un pieton nu scapa!

  • Cand oare o sa fie evident ca problema nu e bicicleta si mersul pe bicicleta (si chiar traversarea pe bicicleta), ci ARMELE astea de doua tone pe 4 roti cu motor si sofer zelos si smecher caruia nu se aplica legile codului rutier si nici macar bunul simt??
    ROMANIA, TREZESTE-TE!!! IA EXEMPLU DE LA EUROPA (dar nu numai, uite ca si americanii copiaza exemplul orasului Copenhaga), SCHIMBA-TI OPTICA ASUPRA MIJLOACELOR DE TRANSPORT SI MATURIZEAZA-TE!!
    @celmarerau:
    Frate! si Olanda era o tara construita in jurul altui mijloc de transport decat cel care o face faimoasa acum, dar au re-urbanizat orasele apoi in jurul bicicletei, si calitatea vietii si nivelului de trai s-a schimbat spre mai bine datorita acestor schimbari.
    Trebuie sa PROMOVAM NOI folosirea bicicletei pentru beneficiile pe care le comporta, nu doar sa salvam cu litru de aer dupa litru de aer mediul, ci si pentru majoritatea rutelor urbane de 7 km in medie cu masina care iti ia din buzunar tot ce castigi prin arderea carburantilor fosilizati.
    Sa nu ma intelegeti gresit: masina e o inventie foarte utila si benefica, iti ofera libertate de miscare pe distante mari si capacitate mare de transport de bunuri. Dar majoritatea rutelor si majoritatea TRAFICULUI pentru care injuri si te stresezi ca intarzii la servici e pe rute de 5 -7 km in medie, transportand 70 de kg de utilizator, cu un rezultat foarte ineficient.
    Daca noi nu promovam o schimbare, o maturizare culturala, aceasta vine cu MULT mai greu.
    Daca toti am fi pe biciclete, si nu in masini, cate accidente mortale ar fi cauzate de alti participanti la trafic? cred ca pot sa spun cu sinceritate intelectuala ca acel numar ar tinde spre ZERO!
    Evident, asta e o utopie, dar bucata cu bucata putem schimba modul de a vedea lumea.
    V-as invita sa cautati pe Youtube (pentru ca e mai usor decat cititul articolelor scrise) discutii TED despre CICLISM, Gopehagenizare, etc. si iertat-mi postul de proportii dantesche.

  • Asta e exact ca si in cazul celor care considera ca trecerea de pietoni e un taran magic unde nu te poate atinge nimeni. Daca ar fi fost pe langa bicicleta, poate l-ar fi dus capul sa se uite inainte sa traverseze. L-ar fi injurat pe ala ca a trecut cu 100 km/h dar ar fi trait. Asa…unul e mort iar celalalt probabil la puscarie. Asta nu intelege lumea…mai bine te asiguri chiar daca ai dreptul de a trece, decat sa fi fudul si paralizat sau mort…

  • 1. Legea spune sa reduci viteza in apropierea trecerilor de pietoni si la intrarea intr-o intersectie, la maxim 30km/h (vina descreieratului care conducea masina)
    2. Nu ai voie sa parchezi in apropierea trecerii de pietoni pe linia continua pentru a nu scadea vizibilitatea (vina boului parcat)
    3. Trecerea de pietoni nu te face Dumnezeu pe pamant! Trebuie sa te asiguri ca cel din masina te vede si iti da prioritate (vina biciclistului)

  • Asa e, doar biciclistii sunt accidentati pe trecere sau pe langa trecere. E prost ala care traverseaza fara sa se asigura, nu e de vina bicicleta. E adevarat ca poate fi un idiot si soferul, care nu acorda prioritate. Dar nu vad de ce se face atata caz din acest accident. Au fost doua intr-un an. Si? Sa se uite mai atenta fiecare cand traverseaza.

  • Eu nici nu pot sa privesc o asemenea inregistrare. Mie mi se pare de bun simt sa te dai jos de pe bicicleta cand treci la trecerea de pietoni. Se si numeste trecere de PIETONI. In plus, din experienta mea de 20 de ani de sofer va pot spune ca indiferent ca mergi incet cu masina, biciclistul care trece pe trecerea de pietoni pe bicicleta se deplaseaza mult mai repede ca un pieton si nu ai acelasi timp sa-i vezi ca si pe un pieton, nemaivorbind de situatia in care nici nu se asigura pentru toate benzile. Vreau sa ma refer in special si la situatia cand biciclistii merg pe strada alaturi de masini si apoi, cand intalnesc o trecere de pietoni, „taie fata” tuturor masinilor fara sa se opreasca sa se asigure, pe motiv ca e trecere de pietoni. Dar e de pietoni, biciclistilor!

    • Și dacă biciclistul se deplasează la pas cu pietonii, atunci de ce urlați la el (chiar și când aveți semaforul roșu!) că să se dea jos musai de pe bicicletă?!
      Alminteri știați că în Occident nicio țară nu mai are o asemenea prevedere?!

  • „Este un caz extrem, dar nu este exclus să se întâmple în orice moment.”

    Cei precum nemernicul acela de la volan ar trebui inchisi pe viata.

  • Soferul a fost arestat a doua zi. Cand a fost testat cu „aparatul Drager”? Tot a doua zi? Daca-i asa eu cred ca pustiu nu a condus baut, ci a baut acasa. Ca sa aiba motiv. De fapt era treaz dar nu stie sa conduca si a uitat pe moment de frana. Vinovat este politistul care i-a dat carnetul! Biciclistul a anticipat ca soferul va frana, pentru ca, din experienta lui, asa se mai intamplase. Totul pana intr-o zi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + sixteen =