Acum citesti
Tur de Piatra Craiului pe bicicleta

Traseul: Zarnesti (722 m) – Plaiul Foii (849 m) – Rudarita – Curmatura Lerescu Mic (1450 m) – Lacul Pecineagu (1150 m) – Comuna Satic – Podul Dambovitei (850 m) – Dambovicioara (900 m) – Satul Ciocanu (1200 m) – Comuna Sirnea (1100 m) – Satul Pesterea (1235 m) – Satul Magura (1000 m) – Zarnesti (722 m)

Dupa o calatorie lunga si obositoare cu trenul, urcam pe biciclete si pornim din gara Zarnesti (722 m) spre primul punct de reper al traseului, Plaiul Foii.

Mergem pe sosea pana la intersectia cu sens giratoriu si apoi urmam marcajele si facem dreapta pentru a iesi din Zarnesti pe drumul ce duce la Cabana Plaiul Foii (849 m).
Drumul de aproximativ 12 km pana in Plaiul Foii nu pune probleme de orientare si se poate parcurge integral pe bicicleta.

Din Plaiul Foii urmam marcajul banda rosie (BR), pe drumul forestier de pe valea Grosetului pana la I.F. Rudarita. De aici facem stanga si urmam marcajul cruce rosie (CR), pe drumul forestier de pe Valea Lerescu. Dupa aproximativ 3km trecem raul in stanga si incepem sa urcam prin padure, pe langa bicicleta (push-bike), aproximativ 1h – 1h15min pana in Curmatura Lerescu Mic (1450 m).

Mentionez ca, din Plaiul Foii si pana la portiunea de push-bike din padure, traseul poate fi parcurs fara probleme pe bicicleta.
Din Curmatura Leresu Mic urmam creasta in stanga (spre Curmatura Foii) si dupa aproximativ 150 – 200 m intalnim un drum de TAF. Urmam drumul de TAF in stanga si coboram astfel spre Lacul Pecineagu. Coborarea e destul de periculoasa, pe anumite portiuni am coborat pe langa bicicleta. Odata ajunsi pe forestierul ce incinge Lacul Pecineagu (1150 m), incalecam pe biciclete si continuam prin stanga lacului pana la Barajul Pecineagu.

De la Barajul Pecineagu urmeaza o lunga coborare (aproximativ 25km) pana in localitatea Podul Dambovitei (850 m). Drumul urmareste cursul raului Dambovita, trecand prin Cheile Petrimanului, comuna Satic si Cheile Plaiul Mare (cu Pestera Ursilor).

Din Podul Dambovitei intram pe DN73 (spre Brasov), trecem podul peste Dambovita si apoi facem imediat stanga si pedalam aproximativ 5km (drum asfaltat) prin  Cheile Dambovicioarei pana in localitatea Dambovicioara (900 m).
Din Dambovicioara urmam primul drum din dreapta si incepem urcusul spre localitatea Ciocanu. Pentru un biciclist antrenat si fara prea multe bagaje acest drum se poate parcurge integral pe bicicleta.

Din Ciocanu (1200 m) continuam prin localitatile Sirnea (1100 m), Pestera (Sipote 1235 m) si Magura (1000 m) pe un traseu valonat (cateva urcari – unele mai usoare, altele mai dificile – dar si coborari – unele rapide si line, altle abrupte si tehnice). Din localitatea Magura coboram in stanga (serpentine) pana la Fantana lui Botorog si de aici facem dreapta pana Cabana Gura Raului si Zarnesti (722 m).

Copyright poze : Gabriel Bals, Marius Scarlat, Valentin Bugoi
Multumiri : Marius Scarlat

Vezi Comentarii (5)
  • Daca esti antrenat, pleci de dimineata si ai rucsac usor, tura se poate face intr-o zi.
    Noi am intrat in traseu sambata la ora 13.00 si pe la 22.00 am ajuns la o pensiune de la iesirea din Cheile Plaiul Mare (Podul Dambivitei)dupa vreo 50 km parcursi. Duminica ploaia ne-a intarziat plecare si am tras mai tare sa prindem trenul de 17.00 din Zarnesti

  • In mare: Haine de schimb pentru cazare, haine de vreme rea, mancare, trusa de prin ajutor, cateva scule si piese de schimb pentru biciclete, echipament foto/video, frontale/lanterne

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 11 =