Acum citesti
Traseu – Drumul Sării, Țara Șecașelor

Traseul acestui weekend este oferit de Asociația Tură în Natură Sibiu care se ocupă de promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru această regiune geografică.

Pentru parcurgerea acestui traseu bicicliștii vor pleca din Piața Mică Sibiu, din fața Casei Artelor (lângă Podul Minciunilor) și vor pedala pe vechiul ”Drum al Sării” ce urma ruta Ocna Sibiului – Rusciori – Mag – Amnaș – Apoldu de Jos de unde se îndreptau spre Sebeș și mai apoi spre Alba-Iulia. Traseul nostru va părăsi această rută la Apoldu de Jos de unde ne vom îndrepta spre Ludoș pentru a urma un alt ”drum al sării” utilizat în evul mediu și în perioada habsburgică de cărăuşii cu care trase de boi, pe ruta Ocna Sibiului – Topârcea – Ludoş – Sângătin şi până la Vinţu de Jos, de unde sarea era preluată de către plutaşii de pe Mureş.

traseu bicicleta cicloturism Drumul Serii tara secaselor 04Traseul cicloturistic ”Drumul Sării – Țara Secașelor” parcurge zone pitorești din nord-vestul judetului Sibiu, dând bicicliștilor posibilitatea să întâlnească câteva obiective turistice, istorice, culturale sau naturale deosebite printre care bisericile evanghelice din Rusciori și Amnaș, biserica de lemn din Apoldu de Jos, biserica ”Buna Vestire” din Topârcea (monument istoric), biserica fortificată din Ocna Sibiului, clădirea în stil Art-Nouveau a bazei de tratament din Ocna Sibiului sau lacurile sărate din aceeași localitate. Traseul este mediu din punct de vedere al dificultății și are o lungimea de 68 de km și o diferența de nivel de 640 m. Deoarece traseul este în proporție de 45% off road (drumuri de țară, drumuri forestiere) recomandăm utilizarea bicicletelor tip mountain-bike și purtarea căștii de protecție pentru bicicliști.

traseu bicicleta cicloturism Drumul Serii tara secaselor 02Traseul ”Drumul Sării – Țara Secașelor” este unul dintre cele cinci trasee de cicloturism pe care Asociația Tură în Natură Sibiu le-a marcat în cadrul proiectului ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Cele 5 trasee de cicloturism, pe care le-am marcat în intervalul 2014 – 2015, însumează peste 250 de kilometri de trasee noi, al căror scop este de a pune în valoare zonele turistice, istorice, culturale și naturale din împrejurimile Sibiului.

Route 3,163,772 – powered by www.bikemap.net

 

Pentru marcarea traseului”Drumul Sării – Țara Secașelor” asociaţia primit și sprijinul Consiliului Județean Sibiu cât și a firmei Continental Automotive Sibiu. Firma Continental Automotive Systems este una dintre companiile sibiene care are în desfășurare un program dedicat stimulării deplasării cu bicicleta la serviciu, care funcționează de mai mulți ani. Prin intermediul acestui program kilometri realizați de angajații care vin cu bicicleta la serviciu sunt preschimbați în bani care sunt ulterior donați unei cauze sociale sau de mediu. Anul acesta conducerea firmei a hotărât să doneze Asociației Tură în Natură suma de 1.000 de euro pentru marcarea de trasee de cicloturism.

traseu bicicleta cicloturism Drumul Serii tara secaselor 01Pentru mai multe detalii despre traseele de cicloturism marcate de Asociația Tură în Natură puteți accesa pagina de internet www.turainnatura.ro sau pe adresa info>at<turainnatura.ro.

Statistici traseu:
Lungime : 68 km
Grad de dificultate : mediu
Marcaj: „C”roşu
Punct de plecare: Piaţa Mică Sibiu
Punct de Sosire: Piaţa Mare (La Fântână)
Diferenţă de nivel: 640 m
Cea mai mare altitudine: 620 m între Amnaş şi Mag
Suprafaţa de rulare: 30 km off road şi 38 km asfaltat
Se poate realiza doar cu bicicletă de tip MTB şi TREKKING
Download track

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − twelve =