Acum citesti
Pe traseele de bicicletă din Italia

Continuăm diversificarea „meniului” de ture din rubrica noastră de Trasee cu rutele străbătute prin nordul Italiei de către Bogdan Sendroiu, care a vizitat pe bicicletă Dolomiții și marile lacuri glaciare: Garda, Lecco și Como.

italia_1

A. Dolomiti
Veți găsi piste de bicicletă, orașe pitorești cu o arhitectură încântătoare, lacuri superbe și peste tot impresionantele creste ale munților! În două săptămâni nu putem vizita toți Domomiții, dar putem alege trasee care să corespundă preferințelor noastre! Vă recomand:

  1. Zona nord-estică cuprinde masivele muntoase: Tre Cime di Lavaredo – cu adevărat spectaculos, Sorapis, Cristalo și Senes-Braies. Orașe mai mari: Cortina D”Ampezo, Dobiaco și Auronzo di Cadore. Lacuri: Misurina, Antorno, Sorapis – un lac special cu o culoare unică a apei, Landro, Dobiaco, Santa Ecaterina și mai ales Braies, unul din cele mai frumoase lacuri ale Europei!
  2. Zona nordică, mărginită la est de Cortina, la vest de Bolzano, la nord de Brunico, iar la sud de San Martino de Casroza, cuprinde Grupo Sella – extrem de spectaculos, Sassulongo, Puez-Odle, Catinaccio (Rosengarten) – la fel, super-spectaculos, gazduind celebra formațiune Torri del Vajolet, Latemar, Marmolada – cei mai înalți Dolomiti, Pale di San Martino, Tofane, Monte Civeta și Senes-Braies. Și aici există câteva lacuri superbe, din care Carezza și Alleghe sunt cele mai cunoscute.
  3. Zona vestică, la vest de axa Rovereto-Trento-Bolzano, găzduiește Dolomiti di Brenta, și superbule Lacuri Tovel și Caldaro.
  4. Zona sudică, între Trento și Belluno (vest și est), San Martino în nord și Bassano del Grapa în sud, adăpostește Dolomiti Belunesi și frumoasa vale Valsugana. Avem lacurile Corlo, Levico Terme, Caldanazzo și Lago del Mis.
  5. Zona estică, străbătută de râul Piave are în est Dolomiti Friulane, iar în vest, Antelao. Lago di Santa Croce este cunoscut ca loc pentru practicarea sporturilor de apă și vânt.

italia
Există piste de bicicletă, posibilități diverse de cazare, inclusiv câteva locuri de campare gratuită, posibilități de aprovizionare și, bineînțeles, munți spectaculoși, lacuri superbe și orașe pitorești! Chiar dacă nu există peste tot piste de bicicletă, există peste tot drumuri slab circulate, fără pericol pentru bicicliști!

B. Lacurile glaciare

Și aceste lacuri sunt spectaculoase, mai ales nordul lacului Garda (pe care îl putem vizita și într-o excursie dedicată Dolomiților!) Partea proastă este că în această zonă nu sunt piste de bicicletă decât sporadic. Peisajul oferit de lacuri este superb!

Material publicat inițial pe blogul personal al lui Bogdan Sendroiu

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − four =