Acum citesti
Cu bicicleta pe Vârful Moldoveanu, într-o singură zi

Varful Moldoveanu cu bicicletele intr-o singura zi. O tura mult asteptata la care au participat Laurentiu, Sergiu, Pufi, Claudiu, Sami (Brasov) si Catalin (Pucioasa). Am sosit la confluenta vailor Cernatului cu Raul Doamnei vineri noapte pe la 1 dupa care ne-am campat.

moldoveanu_1_zi_1

Traseul l-am inceput sambata dimineata pe la 8.30 cu 20 km pe forestierul de pe valea Cernatului pana pe muntele Malita, trecand prin Curmatura Malita. Urmatorii 20 km pana pe varf i-am urmat pe marcajul triunghi albastru peste vf. Scarisoara (2495m), vf. Galbena, Curmatura Galbenei si in final piciorul Moldoveanului.

moldoveanu_1_zi_2

Am ajuns pe Moldoveanu la 17.30 dupa 9 ore de urcare. Din pacate Claudiu si Sami s-au reorganizat cu mult inainte, pe muntele Malita de unde s-au intors.

moldoveanu_1_zi_3

Dupa ce am petrecut cam o ora pe varf ne-am inceput coborarea de 6 ore pana la masini. Noaptea ne-a prin dupa lacul Scarisoara, apropae de intrarea in druml de caruta de pe coama. Coborarea pe valea Cernatului a fost una precauta si lenta cu o medie de 15 km/ora datorita pietrelor si crengilor rascolite de utilajele forestiere pe drum.
In total am parcurs sambata 80 km, in 16 ore si jumatate cu o diferenta de nivel de aprox. 2600 m.

Pentru o descriere mai larga accesati blogul lui Laurentiu: lbarza.blogspot.com.

Vezi Comentarii (5)
  • Hmm, eu vad ca si cum ai urca muntele cu o butelie de gas in spate… Apoi sa te bucuri de reusita.
    Ce rost are sa te chinui sa cari o bicicleta dupa tine?

  • f f tare, ar trebui sa multumiti Cuiva si pentru ca vremea a tinut cu voi, sper sa ajung si eu anul asta sa ma bucur de privelistea aia, n-am tatonat terenu’ decat pana pe Malita. Gasesc ca este f important sa ai si cu cine sa faci traseul asta. In rest, tineti-o tot asa! Eu unul sunt mandru de voi, de baieti de genu’ asta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =