Acum citesti
Cum imi tin echilibrul pe bicicleta ?

macheta_trackstand

Probabil in plimbarile voastre prin diferite locuri ati intalnit diversi care stateau pe bicicleta in echilibru, fara a pune vreun picior jos. Aceasta manevra, daca poate fi numita asa, poarta denumirea de track stand. Stai pe loc mentinandu-ti echilibrul pe bicicleta.

Trebuie sa stii din start, ca nu ai cum sa reusesti din prima, este nevoie de ceva exercitiu. Totusi, este una din cele mai banale manevre pe care le poti efectua cu bicicleta : aceasta iti va folosi in situatii variate, dar nu este un trick de baza fara de care nu poti exploata bicicleta.

Sa urmarim in continuare pasii pentru mentinerea echilibrului :

1.Dupa ce rulezi cu o viteza foarte mica, incearca pentru inceput sa tii ambele frane apasate- bicicleta in mod evident se va opri. Probabil mai mult de 2 secunde nu vei putea sta in echilibru.

2.Trebuie sa inveti sa-ti balanezi corpul in fata si in spate. Acest balans nu se poate efectua decat in momentul in care ridici degetul de pe ambele frane.

3.Imediat ce te-ai miscat putin in fata actioneaza franele dinnou. Imediat le eliberezi si iti misti corpul spre spate.

4.Miscarea de baza o reprezinta defapt ciclul : miscare usoara in fata – actionat frane – miscare usoara spre spate – actionat frane. Astfel o sa obtii o miscare de balans fata-spate care te va tine pe loc.

5.Evident cu timpul vei ajunge sa controlezi foarte usor miscarea, iar in cel mai bun caz vei renunta la respectivul balans.

6. Foarte important pentru aceasta miscare : ghidonul trebuie sa fie permanent virat spre stanga sau spre dreapta, altfel, cel putin pentru inceput, trick-ul nu va functiona.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + three =