Acum citesti
Vanmoof VM6 (2011)

Ești în căutarea unei biciclete puriste dar atrăgătoare? Trebuie să fie ușor de întreținut și ușoară? Se poate să fi nimerit foarte bine aici, deoarece Vanmoof propune pentru fete modelul VM6, cu o formă greu de confundat. Pentru a înțelege mai bine de ce această bicicletă este atât de atrăgătoare pentru o femeie, am invitat-o pe colega noastră din redacție să ni se alăture acestui test.

În fond, noi nici nu ne-am mai bătut capul prea mult, lăsând-o pe ea să pedaleze pe bicicletă și să tragă singură concluziile. Rezultatul a fost unul optimist. Iar pentru simplul fapt că i-a plăcut bicicleta prea mult, a ezitat să mai vadă și părțile negative. De demascarea acestora însă ne vom ocupa noi.

Cadru/Aspect

Simplitatea este o carcateristică definitorie pentru VM6 și este foarte bine că lucrurile stau așa, deoarece tu vei avea doar de câștigat. În primul rând un aspect curat, cu linii bine definite și cu o paletă de culori atent aleasă vor întoarce priviri (invidioase) pe stradă. Apoi este vorba despre costurile de întreținere, care în cazul acestei biciclete sunt reduse la minim. De ce? Explicația o vei găsi mai jos, în secțiunea dedicată componentelor.

Uitându-mă cu atenție la Vanmoof VM6, încerc s-o încadrez într-o anumită perioadă de timp. Oare când a fost produsă? Este o bicicletă ce-și are rădăcinile în anii 60 sau este ceva nou cu parfum de vintage? Greu de spus, pentru că liniile bicicletei vor lăsa întotdeauna loc de interpretare. Iar dacă va reprezenta un subiect de dezbatere în rândul oamenilor care o admiră, tu vei afișa cu siguranță un zâmbet discret în colțul gurii.

Cadrul este bine finisat, exact așa cum ne-au obișnuit cei de la Vanmoof. Vorbim despre premium aici, deci erorile nu sunt admise. Sudurile cadrului din aluminiu sunt realizate corespunzător, finisate exact cum această clasă de biciclete o cere. În partea forntală vei remarca un LED care îți va face simțită prezența în trafic, noaptea. Sub șa, povestea se repetă, doar că LED-ul emite lumină roșie.

Aripile de ploaie și protecția de lanț sunt vopsite vișiniu și își aduc contribuția atunci când tu va trebui să rămâi curată în zilele ploioase. Nu este cea mai utilă bicicletă de oraș, deoarece nu oferă soluții de stocare a bagajelor, dar VM6 nici nu vrea asta. Dorește să fie o bicicletă trendy, care să te facă mândră de faptul că pedalezi pe ea.

Echipare

Revin la primul paragraf. Echiparea este simplă, redusă la strictul necesar. Nu ai manete de frână, nu ai manete de schimbătoare, nu ai frâne pe disc sau v-brake-uri și nici schimbătoare de foi sau de pinioane. Pentru că Vanmoof VM6 este o bicicletă single speed, cu o singură foaie și un singur pinion. Raportul oferit este suficient pentru plimbări lejere în oraș dar la nevoie, te poate purta și cu o viteză mai mare.

Pentru a frâna trebuie să acționezi pedala în spate. Pentru unele fete s-ar putea să necesite obișnuință acest tip de frână, în special dacă au pedalat pe o bicicletă cu freewheel.

Anvelopele Schwalbe Big Apple, oferite în culoarea albă, creează un contrast plăcut cu paleta coloristică a bicicletei și în plus de asta oferă o viteză bună de rulare (umflate corespunzător), dar și o aderență bună. Acestea sunt montate pe jantele duble, menite să reziste la șocuri repetate atunci când vei trece peste bordurile înalte.

De apreciat este mai ales poziția pe această bicicletă. Relaxare totală! Șaua este foarte moale și oferă un confort foarte bun, ghidonul este tras spre biciclistă, așadar mâinile vor sta relaxate, iar poziția generală este dreaptă. O poziție care te îmbie să pedalezi cât mai mult pe VM6.

Concluzie

Pentru plimbările lungi de seară sau pentru duminicile însorite este bicicleta perfectă. Poate fi văzută și ca o alternativă excelentă la un Cruiser, deoarece oferă o poziție foarte comodă. Dimensiunile sale sunt relativ compacte, paleta coloristică este de efect și toate zilele vor părea ceva mai luminate atunci când vei pedala pe ea. Iar prețul nu este deloc mare.

Vezi Comentarii (3)
  • 1. 4* la echipare ?! Pt ce ?! Poate o fi ceva Alfine si nu imi dau eu seama din poze.
    2. Pretul e exorbitant pt ce ofera. Acum 2 ani mi`am cumparat o Kona Fire Mountain Deluxe. Butuci fata/spate, derailleur fara/spate si schimbatoare Shimano Deore, Dart 2 si MX4. A fost 1900lei. Nu pricep de ce asta ar fi la un pret identic in conditiile in care e cheala, la propriu!
    3. Greutate 13kg ?! Am un Giant Reign 1 care are 14kg si consider ca e teribil de grea. 13kg pt oras e enorm mai ales fiind single speed.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 13 =