Acum citesti
Anvelopa Maxxis Creepy Crawler

Ce e mic, negru, balonat si lipicios? Creepy Crawler de la Maxxis! Monstruletul special conceput pentru a incalta bike urile de trial de 20” are cam 4 ani de cand a luat nastere insa in Romania a putut fi achizitionat abia in 2009 si poate fi considerat un must have printre randurile trialistilor din UK. Fiind un mare fan al riderilor englezi, am fost incantat de ideea ca pot pune mana pe aceste bestii create de multiplul campion mondial la trial 20”, rider la Monty, spaniolul Dani Comas.

Le-am comandat si le-am incaltat pe bicicleta mod. Arata nemaipomenit! Profilul relativ simplu cu crampoane mari, patrate, dispuse liniar inlatura usor mizeria si impreuna cu dimensiunile generoase (2,50 spate si 2,20 pt fata) ofera un look agresiv si un grip pe masura! Le-am supus la teste grele inca din prima zi, deoarece era o zi ploioasa si ne antrenam pe niste ruine urbane din centrul capitalei. Desi compozitia materialului este mai dura decat la fostele cauciucuri (tryall sticky), aderenta nu are deloc de suferit, ajutandu-ne sa realizam cele mai dificile urcari in cele mai ciudate unghiuri! Compozitia dura poate fi considerata un mare plus, deoarece rezistenta la rulare este scazuta, fapt care se datoreaza in mare parte si amplasarii crampoanelor. Acestea sunt plasate foarte aproape unul de celalalt, scopul nefiind insa urmarirea unei viteze mari de rulare ci oferirea unui grip excelent.

La capitolul rebound si masa pot spune ca sunt identice cu fostul model testat, greutatea cauciucului de spate fiind de aprox. 1000g iar a celui de fata aprox. 600g. Totusi creepy crawler castiga detasat la pret, pentru ca o pereche de monsruleti costa ceva mai putin decat tryall sticky de spate si anume 110ron!

Inca nu stim cat de fiabile sunt in timp, dar le folosesim de 4 luni, nu se observa urme de uzura si am facut un singur snake-bite (my bad). Deci as putea sa estimez folosirea lor cu succes la mai bine de un an de zile.  Cu parere de rau ii anunt pe trialistii ce folosesc bikeurile de 26” ca aceasta dimensiune nu este disponibila pentru cauciucul de trial de la maxxis… poate pe viitor vor aborda si acest segment de piata.

In concluzie Maxxis Creepy Crawler este identic calitativ cu Monty Eagle Claw (cu care seamana si la design) si Tryall Sticky, dar il puteti achizitiona la jumatate din pretul celorlalte doua modele! “A REAL BARGAIN!” cum ar spune englezii… eu unul sunt mandru si de semnatura lui Dani Comas imprimata pe peretii laterali, care chiar imi da mai multa incredere atunci cand ma antrenez. Imi pare rau Tryall Sticky, cauciucurile de mod au un nou rege! Creepy Crawler!

Greutate : 625 grame fata / 1085 grame spate

Utilizare : Trial

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 9 =