Acum citesti
Șaua PRO Volture pentru eMTB (2018)

Pro este marca sub care Shimano produce componentele de bicicletă ce nu fac parte din grupurile lor, incluzând aici ghidoane, pipe, tije de șa, șei dar și roți speciale aero din carbon. Astfel, calitatea excepțională cu care Shimano ne-a obișnuit la componentele sale, nu doar de top ci și la cele entry level, o regăsim și la Pro la toate nivelurile.

Am primit la test o șa de MTB, dar una ceva mai interesantă: este vorba de modelul Volture, derivat din modelul Vulture. Primele litere însă sunt Volt, deoarece aceasta este destinată folosirii pe noile MTB-uri cu asistență electrică.

De obicei șeile și în general componentele pentru biciclete electrice sunt grele și butucănoase, prioritizând exclusiv confortul și atât. Totuși în ultimii ani bicicletele cu asistență au devenit din ce în ce mai sportive, mai ușoare, iar producătorii trebuie să se conformeze cu componente care să le păstreze performante și să nu adauge o greutate foarte mare.

Șaua Volture face exact acest lucru: este o versiune puțin mai comodă, mai lată și mai ranforsată a modelelor standard, dar fără a adăuga greutate suplimentară prea mare. Astfel, cu o greutate de 235 g în versiunea de 142 mm lățime și de 255 g în cea de 152 mm putem spune că se menține lejer în categoria șeilor ușoare, fiind comparabilă cu alte șei de top  în versiunea cu șine din inox cum ar fi Fizik Aliante pe care o aveam pe bicicletă. Practic cu Volture chiar am salvat aproximativ 10 g!

Nu am testat șaua pe un eMTB ci chiar pe MTB-ul meu normal de competiție. Asta pentru că de fapt șaua este o alegere perfectă pentru orice MTB-ist care dorește un plus de confort fără să adauge prea multă greutate. Practic față de restul șeilor de MTB de la Pro avem un plus de greutate de doar 15-20 g.

Șinele șeii sunt din inox de calitate, care nu se va oxida în timp. Materialul exterior e foarte plăcut și aderent iar stratul de spumă e chiar suficient pentru confortul timp de mai multe ore pe un traseu offroad serios. În zona centrală există o adâncitură cu rolul de a reduce presiunea în zona inghinală. Pentru a fi și eficientă, structura internă e ranforsată cu fibre de carbon!

De remarcat este prinderea cu două șuruburi care permite montarea unui accesoriu opțional pentru atașarea de camere video compatibile GoPro și alte accesorii cu același sistem de prindere, dat fiind că șaua e un loc ideal pentru niște cadre superbe cu concurenții ce vin din spate. Noi nu am primit din păcate și accesoriul respectiv.

Am folosit șaua deja câteva ture lungi și grele și pot spune că m-am înțeles minunat cu ea din prima clipă, însă fiind vorba de o piesă foarte personală este greu să garantez că va fi o soluție bună pentru oricine. Totuși mi se pare una dintre cele mai comode șei pe care le-am încercat.

Recomandarea mea finală e ca dacă sunteți în căutarea unui model confortabil și ușor, care să vă permită să pedalați așezați pentru ore întregi, ar trebui să luați în calcul și un test cu modelul Pro Volture!

Preț recomandat: 99.95 Euro

Importator: RomEuroTrade, disponbilă la distribuitorii Shimano din țară

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 1 =