Acum citesti
Mavic XM 317 Disc

Cu același design nemodificat din 2007 până astăzi, janta Mavic XM 317 Disc dorește să domine în continuare segmentul mid-level, prin două calități majore: greutatea relativ scăzută și durabilitatea bună în timp. Pentru acest test am ales o zonă montană cu trasee diverse dar nici nu ne-am dat în lături de la traseele ceva mai dificile.

Producătorul francez Mavic, recomandă această jantă ca fiind un allrounder perfect, facând aluzie în special la probele de All Mountain. Deși unii susțin că ar fi grele, XM 317 cântăresc doar cu 100 de grame mai mult decât cele mai ușoare jante disponibile pe piață pentru acest segment. Dacă îți construiești roțile bicicletei cu butuci și spițe de calitate, vei obține chiar o greutate decentă.

De preferat pentru o greutate redusa și pentru probele de Cross Country sunt spițele trase (subțiri), dar pentru a-i spori rezistența poți opta pentru un set de spițe normale sau ceva mai groase (dacă pedalezi pe trasee mai dificile). Cu Mavic XM 317 poți alege atât un traseu simplu cât și unul dificil. Au fost sesizate probleme din partea riderilor mai grei: dacă în cazul unora, roțile s-au descentrat, în cazul altora anvelopa a ieșit de pe jantă in viraje.

În plimbările noastre, jantele XM 317 Disc s-au descurcat exemplar fără a avea parte de pene de cauciuc sau de descentrări semnificative. Ce-i drept, după ce-am lovit în repetate rânduri câteva pietre mai mari, acestea au avut o mică abatere de la linia inițială. Totuși ține cont de faptul că aceste jante nu au fost concepute pentru trasee extreme! Din acest considerent nici nu vei putea monta anvelope cu o grosime mai mare de 2.30 pe aceste jante, deși unii preferă anvelope chiar mai groase pentru All Mountain.

Finisajele sunt bune, iar construcția este așa cum probabil te așteptai, cu pereți dubli.

Pe termen lung, jantele Mavic XM 317 Disc sunt un partener de nădejde. Probleme de durabilitate au fost semnalate de cei care nu le-au exploatat corespunzător dar și de persoanele „cu greutate”.

Sunt disponibile și în varianta pentru V-Brake-uri, cu 32 sau 36 de găuri. Alege versiunea cu 32 de găuri pentru o greutate ceva mai redusă sau versiunea cu 36 de găuri pentru o rezistență crescută.

Greutate : 445 grame

Utilizare : Cross Country, Marathon, All Mountain

Vezi Comentarii (8)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + six =