Acum citesti
Shimano Deore Rapidfire 2009

Noile modele de manete de schimbator Shimano Deore Rapidfire, se remarca imediat prin designul mult mai elegant decat cel al modelelor pe care le preceda. Mai mult, Shimano promite ca a imbunatatit atat calitatea acestora cat si modul de functionare, mult mai precis si mai usor de actionat.

Am vrut sa ne convigem, asa ca am luat pentru test manetele Deore Rapidfire. Putem afirma ca le-am supus unui test pe termen lung, avand aceste manete la dispozitie pentru utilizare zilnica timp de 6 luni. Acestea sunt oferite la un pret corect pentru gama din care fac parte. Peste acest factor, ar trebui sa domine cel de functionalitate ca sa le faca atractive clientilor : ceea ce se si intampla, actualele Deore Rapidfire depasind din punct de vedere tehnic si al calitatii vechiul model.

Probleme majore nu au aparut in decursul testului ceea ce ne-a surprins in mod pozitiv. Manetele schimba fara probleme in orice conditii, mici disfunctionalitati aparand in momentul in care cablul se uzeaza si se intinde. Proportional cu modificarile cablului se mareste si plaja manetei, care are o cursa din ce in ce mai lunga.

Bineinteles, nu se ridica la nivelul unor schimbatoare Shimano XT, acestea din urma fiind mult mai fine in schimbare si au un feeling mai placut la atingere, dar putem afirma ca daca te afli in situatia de a opta pentru manete Shimano LX sau Deore RapidFire, iti recomandam cu incredere sa alegi Deore, deoarece diferenta nu este foarte mare.

Din punctul nostru de vedere le recomandam pentru orice disciplina, greutatea lor medie facandu-le potrivite chiar si pentru o bicicleta de Downhill. O problema cu greutatea acestora, ar putea avea riderii ce tin foarte mult la dieta bicicletei lor : nu sunt cele mai usoare din segment, dar sunt cele mai cost effective.

Greutate : 290 grame

Utilizare : All mountain

Vezi Comentarii (9)
 • Am folosit timp de doi ani acest tip de schimbatoare Shimano Deore pe un Scott YZ4, s-au comportat ireprosabil… le voi folosi si in continuare pe urmatoarea achizitie care va fi o Merida 2010 Matts TFS XC 400 D, cumparata pe baza unor sfaturi/studii a componentelor de aici, de pe site-ul Dvs 😀

  Multa bafta! Va astept cu si mai multe teste si articole cel putin la fel interesante!

  P.S. Apropo, „daca te afli” se scrie cu un singur i :p sunt sigur ca e doar o tasta apasata din greseala de 2x, nu din necunostinta de cauza. 🙂

 • astea sunt mai bune ca shimano acera ?imi puteti spune niste manete compatibile cu un schimbator compatibile cu niste pinioane all maxim 200 lei?multumesc apreciez scuze ca va pun multe intrebari !astept raspuns de la oricine vrea sa comenteze, multumesc anticipat

 • Da sunt mai bune. Daca vrei compatibilitate exacta, cumpara manetele, pinioanele si schimbatorul din aceeasi gama, adica Deore. Daca vrei ceva mai ieftin alege Alivio (dar tot nu te incadrezi in bugetul de 200 de lei, este imposibil). Succes!

 • imi spuneti si mie fara suparare : am gasit pentru manete de schimbatoare shimano acera combo 3×7 schimbator pinioane si anume : acera rd-M360 SE POTRIVESC? RECOMANDATI-MI si mie niste pinioane ca nu gasesc speciale, ceva mai ieftin si mai bun. apreciez ajutorul acordat!
  de asemenea schimbatorul fata shimano acera X FD-M291 SE POTRIVESC MANETELOR?

 • Daca iei manete de schimbatoare Acera cu schimbator de pinioane Acera sunt compatibile. Vezi doar ca manetele sa fie compatibile cu 7 pinioane. Iar daca vrei pinioane, alege tot Acera ca sa pastrezi linia. Alte detalii despre compatibilitate iti poate oferi magazinul de unde urmeaza sa le achizitionezi.

 • Am cumparat si eu niste manete secod, pot spune ca sunt multumit de ele, cablurile le schimb mai des si nu am probleme. Se impaca foarte bine cu xtr-ul spate, schimbarile depasesc cu mult precizia si rapiditatea manetelor alivio ( modelul vechi ) , care au facut o treaba Excelenta timp de 4 ani de zile. Le recomand drept upgrade pentru trecerea la 3×9 viteze!
  Super multumit.

 • Am cumparat aceste manete de schimbator slm5impreuna cu restul grupului sh deore m590
  Si vreau sa va intreb daca schimb cablurile mai des prelungesc functionarea optima a manetelor ?.

 • Cablurile se schimbă dacă au îndoituri sau sunt deteriorate. Presupunând că le schimbi mai des (deși fără motiv, nu văd de ce ai afce asta), vei avea siguranța că schimbătoarele funcționează optim. Dar nu le prelungești durata de viață.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 2 =