Acum citesti
Hayes MX-4 2010

Hayes-urile MX-4 au fost lansate in 2007 ca echipare standard pentru bicicletele entry-level (produs OEM). Mai nou, se pare ca sunt comercializate si separat pentru aproximativ 35 de euro (vezi chainreactioncycles.com). De atunci si pina in zilele noastre, au suferit schimbari minore. In cadrul gamei de frane mecanice pe disc a celor de la Hayes, acestea se pozitioneaza dupa Hayes MX-3. Insa nu este un motiv real de ingrijorare.

Din punct de vedere al aspectului se aseamana foarte mult cu Hayes MX-2, iar nivelul de pret este asemanator cu cel al modelului MX-1.

Montate pe o bicicleta ce se doreste a fi utilizata prin oras si pe poteci de padure, acestea fac o treaba decenta. Pentru montarea acestora ai nevoie de cunostiinte minime. Sfatul nostru este sa le utilizezi cu manete oferite de Avid sau de Hayes (mai greu de gasit), pentru a le imbunatati prestatiile.

Discurile de 185 de mm se pot descentra putin in conditii de exploatare extreme, insa cel de 160 de mm isi pastreaza soliditatea in timp, fapt datorat in mare parte formei compacte. Etrierul este realizat dintr-o singura piesa iar placutele sunt relativ usor de schimbat atunci cand este necesar.

In conditii de umiditate sau de exploatare intensa, acestea produc cateva sunete suparatoare. O solutie ar fi inlocuirea placutelor sau achizitionarea unui disc mai performant, insa la acest nivel de pret orice investitie ulterioara devine inutila, deoarece cu banii pe care-i investesti extra, iti poti achizitiona un sistem de franare mai bun.

Ca orice frana pe disc are nevoie de aproximativ 100 de km de rodaj pentru a-si atinge nivelul performantelor. Pot fi utilizate si pentru Cross Country sau All Mountain de catre cei care nu au prea mari pretentii. Presteaza mai bine decat unele V-Brake-uri, insa mai slab decat o frana pe disc hidraulica.

In concluzie putem afirma ca Hayes MX-4 au locul lor asigurat pentru cei care exploateaza bicicleta in cadrul orasului sau pentru Trekking. La orice tip de plimbare care nu presupune coborari sau franari extreme, aceste frane fac fata cu brio, noua lasandu-ne o impresie placuta. Daca bicicleta pe care ai achizitionat-o este echipata cu acest set de frane, il poti exploata pentru o perioada mare de timp.

Sau le poti achizitiona, atat pentru partea anterioara cat si pentru cea posterioare la costul unui singure frane pe disc hidraulice.

Utilizatori: Păreri Hayes MX-4, Păreri Hayes MX-2

Greutate : 418 grame (disc de 160 mm inclus)

Utilizare : City, Trekking

Vezi Comentarii (22)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =