Acum citesti
Fox Racing Shox 40 RC2 2009

Da, asa arata una dintre cele mai performante furci de downhill din lume. Si la fel, arata una dintre cele mai usoare furci pentru coborari exteme din lume. Furca Fox Racing Shox 40 RC2, pare a avea o cursa nelimitata, functioneaza perfect in conditii greu de imaginat, este genul de hard worker care se descurca in orice situatie. Si mai presus de atat, o face bine. Bine de tot.

Plasata in cadrul produselor high end, cu concurenti de temut , acesta nu reuseste sa bata in greutate cel mai mare concurent, si anume Rock Shox Boxxer World Cup, fiind cu aproximativ 300 de grame mai grea, chiar si in conditiile in care Fox-ul beneficiaza de arcuri din titan, care-i reduc semnificativ din greutate. Boxxerul este defapt cea mai usoara furca de downhill din lume, urmata apoi de Fox 40 RC2.

Imagineaza-ti orice fel de obstacol, pe care-ti doresti sa-l cobori cu viteza maxima. Indiferent de inclinatie, indiferent daca te dai la munte sau cobori scari aburpte, Fox 40 RC2 se descurca de minune si iti asigura un riding cat se poate de confortabil. Tu nu trebuie decat sa pedalezi si sa tii ghidonul drept. Fox impresioneaza si prin grosime, depasind din acest punct de vedere concurenta. Ai putea foarte usor s-o confunzi cu o furca destinata motocicletelor. Din punct de vedere al aspectului, aceasta este disponibila in doua culori : alb si negru. Preferam modelul alb pentru ca ii confera o nota de individualitate dar si de simplitate, singurul dezavantaj ar fi faptul ca are nevoie de mai multa ingrijire.

Arcul ni s-au parut usor moale, cu un rider de 100 de kg pe bicicleta, furca s-a comprimat destul de mult si a mai redus din cursa impresionanta de 203 mm a acesteia (in acest caz foloseste reglajele pentru revenire). Foarte rar am auzit de cazuri in care furca a pierdut ulei, Fox fiind cunoscut pentru calitatea produselor sale. Bineinteles, exista si mici exceptii, ca in cazul tuturor marilor producatori.

Pe furca sunt disponibile doua reglaje : rebound si preload, ambele functionand fara probleme, in orice forma le-am fi setat. Alte functii sunt : low si high speed compression.

Marele dezavantaj al acestei furci este pretul. Foarte mare daca stam sa ne gandim ca Fox ofera modelul 40 RC2 pentru aproximativ 1500 de euro. Tinand cont insa de fiabilitate, de costurile minime de intretinere si deasemenea de functionarea fara probleme pe termen lung, este un cost care se considera amortizat dupa aproximativ 2 ani de exploatare intensa si cateva competitii castigate. Pentru doritori, le recomandam si varianta second hand, pe internet gasindu-se ceva oferte pentru 40 RC2 la mina a doua. Riscurile sunt destul de mici, bazandu-ne pe promisiunea calitatii acesti furci, dar un checking inainte de a o cumpara este mai mult decat binevenit. Trebuie sa fii atent in special daca aceasta are joc (oricat de mic ar fi acela) sau daca pierde ulei pe la garnituri.

In rest, aceasta este arma ultimativa pentru downhillerul profesionist. Sau pentru cei care sunt mai mult decat pasionati de biciclete si isi doresc o furca cat se poate de solida si usoara (pentru ceea ce ofera), pe care s-o poata folosi atat la downhill cat si la freeride.

Greutate : 3,1 kg

Utilizare : Downhill, Freeride

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 1 =