Acum citesti
Cauciuc Schwalbe CityJet 1.95

Testul de fata este primul in care am incercat calitatile unei anvelope slick de mountain bike. Slick inseamna ca poate fi folosit prin oras cu performante remarcabile.

Performantele remarcabile se traduc prin faptul ca bicicleta beneficiaza de o viteza de deplasare mult mai mare, fata de cauciucurile de munte. Lipsa crampoanelor mari si suprafata foarte neteda duce la o forta de frecare foarte mica a anvelopei pe astfalt, imprimand bicicletei o viteza net superioara cauciucurilor clasice.

De ce sa folosesti astfel de anvelope ? Pentru ca in oras nu ai nevoie de performante mari de grip pe teren accidentat, pentru ca in oras ai mare nevoie de o viteza mare de deplasare si bineinteles, ai nevoie de o greutate mai mica a bicicletei astfel incat sa pedalezi mult mai usor. Toate aceste avantaje le ofera o anvelopa de oras, in mod special cea oferita de producatorul german Schwalbe.

A nu se intelege ca acest model este inlocuitorul perfect al anvelopei de munte. In general, orice componenta care ofera multe avantaje, are pe langa si dezavantajele de rigoare. In acest caz, aceste dezavantaje se rezuma la lipsa unui confort sporit, deoarece acest tip de anvelopa trebuie umflat bine ca sa-si atinga performantele maxime, daca nu ai o bicicleta full suspension poti fi sigur ca vei simti fiecare denivelare din asfalt si pe deasupra sunt si foarte rigide ca si constructie.

In schimb, ofera un grip bun chiar si pe suprafete umede (nu la fel de bun ca o anvelopa de munte, bineinteles), sunt extrem de rapide si pe deasupra sunt si suficient de usoare pentru categoria din care fac parte.

Le recomandam cu incredere tuturor care au probleme cu pedalatul greoi prin oras. Aceste cauciucuri slick sunt salvarea pentru traseele citadine lungi si mai mult de atat, sunt oferite si la un pret decent. Ca sa satisfaca orice gusturi sunt oferite in doua dimensiuni, de 1.95 – cele testate de noi si pe care le recomandam si cele de 1.5 – mai usoare ce-i drept, dar extrem de inguste.

Greutate : 370 grame

Utilizare : Oras

Vezi Comentarii (6)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =