Acum citesti
Cauciuc Bontrager Jones ACX

Bontrager este un producator de renume in industria bicicletelor, recunoscut pentru calitatea produselor sale. De aceea, producatori precum TREK, opteaza sa-si echipeze bicicletele cu componente Bontrager. A fost si cazul anvelopei Bontrager Jones ACX, destinata All Mountain-ului si in general oricaror biciclete echipate pentru munte.

Cu un design cel putin intersant, acestea au crampoanele indepartate una de cealalta. Pentru tractiune explica producatorul. Am plimbat aceste caucicuri prin oras si pe drumuri de pamant, iar mai mult decat atat, putem afirma ca am avut noroc de o ploaie de vara care le-a pus cu adevarat la incercare.

Pe asfalt uscat acestea se comporta acceptabil, desi nu ofera o viteza foarte mare, pastreaza bicicleta pe drum. Probleme mici sunt in general la virajele foarte stranse, in care a trebuit sa ne lasam foarte mult intr-o parte : imediat s-a simtit cum cauciucurile isi pierd din grip, riscand sa piarda si contactul cu solul. Pe pamant in schimb, acestea se descurca chiar mai bine decat pe asflat, permitand abordarea virajelor in viteza. Dar din pacate pe uscat. Cand vine vorba de teren umed, indiferent daca este vorba de pamant sau de asfalt, acestea isi pierd foarte mult din grip, devenind pe anumite portiuni chiar periculoase pentru biker.

Mai ales in viraje pe teren umed, acestea nu fac fata solicitarilor. Noua ni s-a intamplat micul necaz chiar pe asfaltul proaspat stropit de primarie : o curba luata mai agresiv si bicicleta pur si simplu a fugit de sub testerul nostru. Ne-au deranjat deasemenea si crapaturile din anvelopa, o caracteristica a multor anvelope produsa in zilele noastre, ceea ce vorbeste de la sine despre calitatea de fabricatie.

Din punct de vedere al greutatii sunt decente, ba chiar mai usoare decat Continental Vapor cu 20 de grame. Ratingul pentru anvelopa Bontrager Jones a avut de pierdut atat la categoria asfalt cat si la categoria pamant, datorita gripului extrem de slab in conditi umede. In conditii de uscat, acesta este doar decent. Daca doresti sa achizitionezi aceasta anvelopa, o poti face pentru pretul ceva mai mic decat al concurentei. Dar pentru putini bani in plus te poti orienta catre Continental sau Schwalbe.

Greutate : 600 grame

Utilizare : All Mountain, Cross Country

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × three =