Acum citesti
Ziua fără Mașini și cu multe biciclete din 2013

Săptămâna Europeană a Mobilității are ca punct culminant, cel puțin pentru bicicliști, Ziua fără Mașini, de obicei programată undeva în cea de-a doua jumătate a lui septembrie, iar în acest an în jurul zilei de 21. În mai multe orașe din România se vor organiza marșuri ale bicicliștilor căci este o ocazie bună de a le (re)aminti autorităților de problemele cu care se confruntă orice persoană care vrea să pedaleze prin oraș și în cele de mai jos am pregătit lista evenimentelor anunțate.

mars_biciclete_bucuresti

  • București – OPTAR și Comunitatea Bicicliștilor din București organizează în data de 21 septembrie marșul de protest “Vrem piste pe șosea. Vrem un oraș pentru oameni!”, urmând să înceapă la ora 14:30, din Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.
  • Iași – IașiBike pune la cale în data de 22 septembrie tot un marș pe două roți, unde invită participanții să fie îmbrăcați în tricouri albe. Întâlnirea are loc la Palatul Culturii la ora 16.00.
  • Cluj-Napoca – În „Capitala” Ardealului vor avea loc mai multe activități cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității. Astăzi, 19, septembrie, are loc Marșul Bicicliștilor Clujeni, cu pornire din Piața Unirii de la orele 18:00, și tot azi va avea loc o dezbatere publică pe tema circulației pe biciclete în Cluj-Napoca, cu începere de la ora 20:00 la biblioteca Heltai, organizate de Clubul de Cicloturism Napoca.
  • Oradea – ProBikers Bihor cheamă bicicliștii din orașul de pe Criș în data de 20 septembrie, în Parcul Magnoliei, la ora 17.30 pentru o nouă ediție a Critical Mass.
  • Arad – Bicicliștii sunt invitați în ziua de 21 septembrie, la ora 17.00, în Piața Avram Iancu, pentru a porni într-un marș pe străzile orașului ce se va încheia cu o tombolă.
  • Târgu-Mureș – Ziua de 22 septembrie, ora 16:00 și Piața Victoriei sunt coordonatele marșului din acest an organizat de bicicliștii din Târgu Mureș cu ocazia Zilei fără Mașini.
  • Timișoara – Orașul de pe Bega va fi destul de animat cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, organizându-se mai multe activități. Pentru bicicliști, a avut loc deja în data de 15 septembrie tura Verde pentru Biciclete, însă astăzi, 19 septembrie, va avea loc un nou marș pe două roți la care vor participa și aleșii locali. Sâmbătă va avea loc în Piața Unirii un târg de biciclete începând cu orele 10:00, care va continua și duminică, atunci când se ca organiza și o demonstrație de bike trial.

Lista este în continuare deschisă și, dacă ne-au scăpat unele eveniment, vă rugăm să ni le semnalați.