Acum citesti
Zipp țintește aventurile offroad cu anvelopele tubeless de gravel Tangente Course G40

Se pare că Zipp a lansat anvelopele perfecte pentru a fi montate pe roțile Zipp de gravel, cel puțin pentru cei ce preferă dimensiunea 700c x 40 mm. Zipp intră astfel pe piața anvelopelor gravel cu noul model Tangente Course G40.

Tangente Course G40 este momentan disponibil într-o singură verisune, tubeless ready dar cu posibilitatea de a monta și camere (lucru posibil la majoritatea anvelopelor tubeless). Modelul e disponibil doar cu margini maro și are protecție din aramidă împotriva penelor pe toată suprafața. Materialul maro de pe margini nu are rol doar estetic, fiind și foarte rezistent la tăieturi.

Carcasa de 127 tpi are mărimea declarată, fiind foarte aproape de lățimea de 40 mm. Presiunea maximă a anvelopelor e de 65 psi dar nu e oricum nevoie de valori atât de mari.

În ceea ce privește profilul căii de rulare, G40 folosește o secțiune centrală cu crampoane multe și dese pentru viteză mare pe asfalt și pe teren dur. În zona de tranziție laterală profilul se mai deschide, pe lateral fiind prezente crampoane mai rare ce par foarte aderente. După aspect pare a fi o anvelopă excelentă pe teren atât uscat cât și ud, cu viteza ca prioritate principală.

Pe cântar două anvelope de același model au greutăți un pic diferite, de 475 și 487 g, datorită toleranțelor de fabricație.

Anvelopele sunt deja disponibile la prețul de 65$ bucata.

Pentru cei ce preferă să folosească camere sau cei ce vor să aibă una de rezervă, Zipp a lansat camerele Tangente SL Butyl proiectate pentru anvelope de 700c x 35-42 mm. Camera are o valvă presta de 37 mm lungime și e compatibilă cu extensiile de valvă Tangente. Prețul unei camere este de 19$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =