Acum citesti
Zerode Taniwha – bicicletă de enduro cu cadru din carbon și transmisie Pinion

Cu ideea unei biciclete ușoare, deloc zgomotasă și simplu de întreținut, Rob Metz s-a hotărât să proiecteze ceea ce se numește Taniwha, o bicicletă de enduro cu suspensii de 160mm și cu o transmisie Pinion P1.12.

zerode-pinion-5Cu toate că prețul nu este deloc mic, transmisia P1.12 oferă mai multe rapoarte decât un sistem clasic 1×11 sau chiar 1×12, astfel încât urcările lungi sau coborârile rapide să fie realizate corespunzător. Cu ajutorul unui schimbător similar cu Grip Shift-ul, poți ajunge de la prima la ultima treaptă aproape instantaneu.

zerode-pinion-1 zerode-pinion-3Cu transmisia înglobată în cadru, mai reiese un avantaj: masa în partea din spate a bicicletei scade, deoarece schimbător și pinioanele lipsesc. Astfel, se obține o bicicletă mult mai echilibrată, cu un centru de greutate amplasat mai jos. Cu un singur pinion, roata permite o construcție diferită, mult mai stabilă și în același timp, mai ușoară.

zerode-pinion-4Cablurile sunt trase prin interior, iar prinderea frânei de spate, în mod curios, urmează vechiul standard IS, fără a se oferi explicații suplimentare pentru această decizie. În orice caz, cadrul promit a fi foarte rigid, contribuind din plin cu un ajutor simțitor atunci când pedalezi la deal. Bicicleta va fi de asemenea destul de ușoară, cântărind 14 kg și jucând astfel în liga lui Santa Cruz Nomad.

zerode-pinion-2Cadrul este disponibil în 3 dimensiuni distincte, cu un headtube amplasat la 65 de grade, seat tube-ul la 74 de grade, iar chainstay-ul cu o lungime de 430mm. Rețeta ideală pentru o bicicletă de enduro? Aparent, da.

via Zerode

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =