Acum citesti
Wahoo a lansat o nouă versiune ELMNT Bolt cu ecran color, navigație și încărcare USB-C

Noul computer cu GPS Wahoo ELMNT BOLT este o ofertă perfectă pentru cei ce vor un model compact, dar cu o mulțime de funcții și cu ecran color, lucruri care lipseau la modelul anterior cu același nume.

Până acum, BOLT a oferit o variantă mai mică de GPS față de fratele mai mare ELEMNT ROAM, având și o formă aerodinamică ce integra perfect și suportul. Toate acestea se regăsesc la noul BOLT, însă împreună cu o mulțime de îmbunătățiri.

Cea mai importantă îmbunătățire e ecranul nou capabil să afișeze 64 de culori. Acesta are o diagonală de 2.2 inch, e ușor de citit chiar și la lumina puternică a soarelui și folosește culorile pentru a scoate în evidență diverse elemente cum ar fi metrici, cursuri de apă sau drumuri aglomerate pe hartă. La fel ca la modelul ROAM, culorile nu sunt utilizate excesiv ci doar suficient cât să atragă atenția asupra elementelor importante pe parcursul turei. Elementele colorate pot fi alese din aplicația ce configurează dispozitivul.

Sistemul de navigație smart ce include și date despre altitudine, prezent până acum doar pe computerul mare, se regăsește acum și pe BOLT. Acest lucru oferă mai multe posibilități la navigația ghidată și va permite rerutare dacă e ratat un viraj, calcularea rutei optime înapoi la start sau alegerea rutei cu cât mai mică diferență de nivel.

Memoria internă a crescut enorm, de la 4 Gb până la 16 Gb, pentru a permite păstrarea informațiilor complexe ce țin de hărți.

BOLT a fost îmbunătățit și pe partea de încărcare, folosind pentru aceasta o mufă USB-C care permite o încărcare mai rapidă. Autonomia anunțată este de 15 ore cu bateria internă Li-Ion.

În comparație cu vechiul BOLT, noul model este un pic mai mare și include butoane noi. Butoanele sunt amplasate în aceleași poziții, dar cele trei butoane principale de pe panoul frontal al computerului sunt acum ridicate față de ecran în loc să fie coborâte cum erau înainte, fiind acum mai comod de folosit.

Dimensiunea ceva mai mare face ca suportul să difere, deși e folosit același sistem de prindere. Dacă se folosește vechiul BOLT pe noul suport, va exista un spațiu liber, însă noul computer nu va putea fi montat pe vechiul suport.

E de remarcat că suportul oferit are o extindere laterală mărită și se așează mai bine împreună cu pipele largi. Nu e încă perfect centrat pe pipa din imagine, dar e mult mai bine plasat decât în versiunea anterioară. Prinderea inclusă este tot din plastic și are în continuare opțiunea de a bloca în ea computerul cu ajutorul unui mic șurub.

Pachetul include computerul, suportul aero pentru ghidon de 31.8 mm, o prindere de pipă cu bridele corespunzătoare și încărcătorul USB-C, greutatea noului BOLT fiind de 69 g, cu doar 8 g mai mult decât versiunea anterioară.

Prețul anunțat pentru noul Wahoo BOLT este de 1.399 lei și va fi disponibil în România, începând cu finele lunii iunie 2021, prin importatorii oficiali SportGuru și Wheelsports România.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × three =