Acum citesti
Vitus Mythique cu suspensii de 140mm pentru doar 2.199 euro

Full-suspension-uri cu un astfel de preț n-am mai văzut decât la Marin, însă acest Vitus este chiar mai bine echipat. Pe lângă faptul că are un cadru revizuit, cu o geometrie nouă, prețul pare aproape incredibil pentru zilele noastre. Şi există o variantă cu suspensii de 130mm, care este chiar și mai ieftină: 1.799 de euro. Astfel, producătorul irlandez oferă în acest moment probabil unul dintre cele mai interesante full-suspension-uri pentru un buget (foarte redus). 

Cablurile sunt trase prin exterior, dar asta înseamnă că poate lucra la bicicleta asta oricine.

Așadar, bicicleta cu roți de 29 de inch se bazează pe un cadru din aluminiu, cu suspensii de 140/130mm, cu un head angle de 65.5 grade, un seat tube amplasat la 77.5 grade și un chainstay cu o lungime standard de 445mm pentru toate dimensiunile cadrului: S, M, L și XL. Seat tube-ul este mai scurt decât la modelul precedent, însă permite inserarea unei tija de șa hidraulice mai adânc. Va exista și o versiune cu roți de 27.5 inch cu un chainstay de 435mm, aceasta – alături de reach-ul mai mare – fiind singurele diferențe față de modelul 29er. 

Versiunea de bază. Nu arată fabulos, dar măcar este ieftină.

Suspensia horst-link este nouă, cu un amortizorul prins vertical între cadru și link-ul de mari dimensiuni, iar pivoții au fost repoziționați pentru a face bicicleta mai eficientă pe urcări. 

Cea mai ieftină versiune cu roți de 29 de inch, va fi echipată cu o transmisie Shimano Deore cu 11 viteze, furcă Rock Shox 35 Silver și amortizor Rock Shox Deluxe Select, pe când modelul de top va primi o furcă Rock Shox Pike, un amortizor Rock Shox Deluxe Select R, roți WTB KOM Trail i30, o transmisie Shimano SLX cu 12 pinioane și frâne Shimano non-series cu câte 4 pistoane. 

Prin comparație, un Scott Spark cu suspensii de 130/120mm, costă similar și este echipat cu transmisie Sram SX/NX și cu frâne Shimano MT201, lucru valabil pentru mai toți producătorii premium.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =