Acum citesti
Victimele bicicliste ale accidentelor rutiere din Cluj, comemorate la Ride of Silence

Numărul mai ridicat de evenimente rutiere soldate cu victime de pe șoselele clujene a determinat comunitatea locală de bicicliști să acționeze. Astfel, miercuri seara, 21 mai, va avea loc la Cluj-Napoca Ride of Silence, un eveniment comemorativ dedicat bicicliștilor care au murit sau au fost răniți în accidente rutiere, cauzate de șoferi neatenți.

ride

De asemenea, marșul își propune să atragă atenția publicului, autorităților și presei asupra amplorii inadmisibile pe care a luat-o rata de accidentare a participanților mai vulnerabili la traficul rutier, cum sunt bicicliștii și pietonii, din cauza atitudinii unor șoferi, a legislației inadecvate și a infrastructurii deficitare.

Acest marș este o acțiune care se va desfășura în tăcere, fără pancarte, în deplasare în coloana, cu viteză redusă, si care se va finaliza în Piața Unirii. La sfârșitul acțiunii, în jurul orelor 20:00, va avea loc o depunere de flori și lumânări la „ghost bike”-ul (bicicleta-monument dedicata biciclistilor ce au fost victime ale traficului rutier).

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina Clubului de Cicloturism Napoca.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =