Acum citesti
Unconformist: bicicletă urbană cu ciclocomputer și lumini integrate

Xavier de Lagarde construiește biciclete în serie mică, iar în august 2013, a definitivat un prototip al unei biciclete de oraș, cu roți de 20 de inch și cadru din carbon, ce nu cântărește mai mult de 7 kg. Adică rapidă și performantă.

unconformist_1_fr

Dar cum biciclete de oraș cu cadru din carbon au mai fost construite, Xavier a punctat la capitolul formă neconvențională și pe deasupra, a integrat un ciclocomputer în pipă. De asemenea, sistemul de iluminare cu 6 LED-uri este integrat în partea frontală a bicicletei. După cum se poate vedea și în fotografii, tija de șa este de asemenea integrată în cadru, păstrând astfel înălțimea top tube-ului la cote minime, pentru a simplifica urcatul pe bicicletă.

unconformist_2

Pentru a menține o greutate scăzută, producătorul a optat pentru un sistem de transmisie 1×10, compus dintr-un schimbător Sram X0 și un angrenaj Agilis. De remarcat este și integrarea pipei cu headtube-ul, asemenea sistemului utilizat de Mondraker sau Look. Bicicleta nu a fost momentan anunțată pentru producția de serie, dat fiind costurile relativ mari de fabricare.

via Unconformist

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × four =