Acum citesti
Unconformist: bicicletă urbană cu ciclocomputer și lumini integrate

Xavier de Lagarde construiește biciclete în serie mică, iar în august 2013, a definitivat un prototip al unei biciclete de oraș, cu roți de 20 de inch și cadru din carbon, ce nu cântărește mai mult de 7 kg. Adică rapidă și performantă.

unconformist_1_fr

Dar cum biciclete de oraș cu cadru din carbon au mai fost construite, Xavier a punctat la capitolul formă neconvențională și pe deasupra, a integrat un ciclocomputer în pipă. De asemenea, sistemul de iluminare cu 6 LED-uri este integrat în partea frontală a bicicletei. După cum se poate vedea și în fotografii, tija de șa este de asemenea integrată în cadru, păstrând astfel înălțimea top tube-ului la cote minime, pentru a simplifica urcatul pe bicicletă.

unconformist_2

Pentru a menține o greutate scăzută, producătorul a optat pentru un sistem de transmisie 1×10, compus dintr-un schimbător Sram X0 și un angrenaj Agilis. De remarcat este și integrarea pipei cu headtube-ul, asemenea sistemului utilizat de Mondraker sau Look. Bicicleta nu a fost momentan anunțată pentru producția de serie, dat fiind costurile relativ mari de fabricare.

via Unconformist

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 4 =