Acum citesti
Un șofer a accidentat șase bicicliști la marșul de astăzi

eveniment

UPDATE: Șoferul de 29 de ani este cercetat în libertate pentru distrugere, loviri și alte violențe. Acesta a depus la rândul lui plângere împotriva celor care i-au distrus automobilul. În total, șase bicicliști au fost răniți. Deși presa susține că autoritățile s-au prezentat imediat la fața locului, în realitate au existat doar doi polițiști comunitari care au încercat să calmeze spiritele, fiind susținuți minute mai târziu de un singur echipaj de poliție și minute bune după începerea conflictului, de alte echipaje de poliție și de către jandarmerie. Trebuie precizat că șoferul nerăbdător a ignorat și mesajul polițistului care oprea mașinile de pe Strada Lânăriei. În această fotografie se poate vedea polițistul din acea intersecție. Polițistul nu a plecat în urmărirea șoferului.

Chiar când marșul de astăzi urma să se încheie, pe Bulevardul Tineretului, unul dintre șoferii care așteptau în coloană, nu a mai avut răbdare să treacă toți bicicliștii și a demarat în trombă, acroșând patru șase dintre aceștia (care au avut parte de îngrijiri medicale). După ce a condus razant, făcând slalom printre ceilalți bicicliști, a virat la stânga pe o stradă înfundată. Acolo a fost blocat de un echipaj al poliției comunitare, iar în scurt timp, câțiva zeci de bicicliști s-au adunat în jurul automobilului și au început să-l vandalizeze.

Astfel, șoferul grăbit s-a ales cu mai multe geamuri sparte, portiere îndoite, dar și cu o mare spaimă, cei doi membri ai echipajului poliției comunitare fiind singurii care au reușit să țină mulțimea înfuriată la o oarecare distanță față de aceasta. După aproximativ 15 minute au sosit mai multe echipaje de poliție, cât și jandarmeria. Șoferul nu consumase alcool.

Aceste informații sunt culese de fața locului, de la diferiți martori. Varianta finală va fi oferită cel mai probabil de reprezentanții poliției, care au demarat cercetările în acest caz.

O filmare de la eveniment, poate fi văzută aici.

Declarația unui martor:

Era in fata mea cand s-a bagat boul in trafic printre biciclisti. Statea la coada pe o strada laturalnica bulevardului si incepea sa claxoneze ca idiotul. M-am oprit si am zis sa astept ca asta e smardoi la volan si mi-era sa nu patesc ceva. Si in momentul ala, dupa ce a terminat de claxonat, biciclistii se intorceau de la Sincai spre Unirii si el l-a depasit pe cel din fata lui cu masina, si sa se sincrie pe prima banda (sau a 2-a, a 3-a etc). A intrat brutal in randul de biciclisti, a pus frana, ceilalti au sarit pe el, si a vrut sa se dea si el smardoi dar nu i-a mers decat pentru 10 secunde ca s-au adunat toti biciclistii langa el si il injurau pentru mizeriile facute de el, dupa care s-a facut miel si a intrat in masina la loc. La 5 secunde dupa asta ce-a zis omu, hai sa accelerez. Si s-a dus printre biciclisti, facea zig-zag cu vreo 40-45km/h si toti il injurau, nu conta cine era in fata lui el accelera acolo. Noroc cu ceilalti ca strigau celorlalti din fata sa se dea la oparte ca era sa ia frontal cel putin 10 biciclisti. Dupa care, sa faca el prima la stanga, si de acolo nu mai stiu ca n-am mai avut curaj sa ma duc. Dar din ce am inteles s-au dus biciclistii dupa el si i-au vandalizat masina (asta am vazut la stiri).

 

Vezi Comentarii (32)
  • ce treaba are juandarmeria cu asta ? Aia au grade militare sunt soldati, ce treaba au ei cu icivilii. Trebuia sa vina politia nu armata.

  • Sunt ardelean si sunt direct. Ce a păţit acest individ la maşină este o chestie foarte bună. Partea proastă este că biciclistii sunt promovaţi că nişte persoane paşnice. Nu trebuia sa ii sifoneze careva masina că la cât de apucat ii ăla îşi sifoneaza el singur maşina. Pedalati în siguranţă 🙂

  • @Spiros, de aia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Jandarmeria_Rom%C3%A2n%C4%83 („Jandarmeria Română (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – IGJR) este structura militară cu atribuții în menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice […]”) – vezi ca paragraful citat se termina cu „ordinii si linistii PUBLICE”, nu „in situatii de razboi” … got it? (btw, revolta da bine daca e documentata, altfel arati ridicol).

  • Draga Freerider, poate stirea ar trebui sa inceapa asa: un idiot cu un bmw a intrat cu 60 de km/h printre demonstrati, punand in pericol viata a zeci de copii.

  • Soferii inca n-au inteles ca noi avem o zi pe an unde dorim sa circulam pe carosabil ca sa inteleaga ca nu toti sunt cretini si mai respectam si legea. Soferii nu intelegeau si n-aveau rabdarea sa astepte ca sa trecem cu bicicletele, noi dorim un oras ‘mai rece si fara noxe’ dar tot soferii au pretentia de parcuri si copaci. Eram mai in spate cand acest sofer a venit pe prima strada din dreapta de la gura de metrou(nu-i cunosc numele), ceilalti asteptau si a mai facut o femeie gura ca n-are rabdare. Soferul cu bmw si cu numere straine a iesit din coloana de masini si a vrut sa se strecoare printre noi, atunci a pornit huiduiala si omul a facut slalom ca sa fuga printre bicicilisti, acei biciclisti aveau si varste mici si sincer ma panicasem si eu cand l-am vazut ca se duce cu 50km printre ei, putea sa loveasca foarte multi de pe banda 3 si omul ca sa scape a fugit pe prima strada la stanga si acolo a fost vandalizat. Intr-un fel imi pare bine ca a patit asta dar omul putea sa bage in spital o gramada. O singura data pe an iesim si noi si soferii sunt foarte frustrati si agitati ca nu inteleg ei de ce trebuie sa astepte. Acuma trebuie sa plateasca toti pentru fapte dar soferul nu avea ce cauta pe banda astazi printre noi si merita sa faca si cativa ani de parnaie pentru ca putea sa raneasca cativa oameni. Si-n orice caz politia de la rutiera au blocat toti soferii care doreau sa se bage printre noi, in concluzie nu avea ce cauta si si-a cautat-o cu lumanarea.

  • Între blocuri a lovit câțiva bicicliști, de asta s-a și ales cu mașina avariată. Dacă ar fi lovit vreun copil, probabil că jurnalele de seară ar fi început cu numele melteanului, care a fost nivelat de mulțimea prezentă la incident.

  • si eu i-as fi vandalizat masina aluia … sa aive ce plati boul .. sunt unii biciclisti care au investit mii de lei in bicicletele lor ca sa ii ajute in curse de genu si nu ca sa le f*** un bou fara rabdare

  • Daca vine un om intr-o multime cu o mitraliera si trage la intamplare nu e normal sa fie linsat? E vreo diferenta?
    Am avut cateva… Incidente in trafic care cu usurinta puteau fi incadrate la tentativa de omor din partea soferilor. Din fericire sunt ff rare raportat la numarul de oameni care au permis desi n-ar trebui sa aiba…
    Daca folosesti masina ca arma trebuie sa suporti consecintele… Si sper… Daca lucrurilese vor dovedi ca s-au intamplat asa cum spun primele declaratii… Sper sa fie incadrat la tentativa de omor.

  • Bine ca nu au fost mai multi raniti. La cati biciclisti erau putea fi mai mult mai rau. Nici nu vreau sa ma gandesc cu as reactiona dc m-ar lovi pe bicicleta cineva cu masina.

    P.S. Azi dimineata au spus la stiri ca e cercetat in stare de liberatate. Trebuia sa-l retina pe 29 zile.

  • Nu sunt de acord cu a-ti face singur dreptate, dar in cazul asta si eu i-as fi rupt gatul bizonului…
    Imi pare rau ca biciclistii au capatat o imagine negativa, distrugand masina aluia, si-mi pare rau si de soferii disciplinati care vor avea de tras de pe urma „smecherului”…

    Si cum adica… Echipajele de interventie au ajuns dupa 15 (CINCISPREZECE) minute??? Daca bizonul lovea un copil, tot dupa 15 minute sosea ambulanta? Unde erau cei care trebuiau sa asigure siguranta convoiului?

  • Vandalism ? 2 geamuri sparte ? Dar cele 5 persoane aruncate pe carosabil ? În america e considerat atac cu armă letală…..să sperăm că procesul merge.înainte.şi o să.fie judecat.ptr vătămare corporală

  • salutare!am fost pe bulevardul de la tineretului catre unirii cand a venit asta cu bmw in tromba.am vazut biciclisti ca fug dupa el si am intrebat „a lovit pe cineva?” „da” am fugit cu inca un prieten dupa el pana a ajuns pe strada infundata.acolo asta a intors masina in capat si a dat sa iasa inapoi spre bulevard in fata mea si a amicului meu erau 4-5 biciclisti care au fost spulberati.a intrat in ei ca sa isi faca loc sa iasa in bulevard.prietenul meu si cu mine ne-am pus repede langa un perete ca el fugea me mijlocul stradutei.in capatul ei am avut noroc ca a oprit masina de la politia locala.ca sa intelegi…strada asta infundata nu are mai mult de 100m sau ceva de genul asta si lata cat o masina si jumatate.spun asta ca sa se inteleaga ca atunci cand a accelerat nu puteai decat sa speri ca nu intra in tine si sa te dai cat poti de mult pe marginea stradutei.teribil!tentativa de omor!lumea i-a vandalizat masina!lumea innebunise pur si simplu si era perfect normal.politia nu fost in stare sa intre dupa el in masina si sa ii opreasca motorul.a stat minute bune cu motorul pornit,putand sa accelereze din nou.as mai vrea sa spun ca nu am vazut in viata mea atatia soferi nebuni la un loc.asta a fost doar cel ce a pus cireasa acolo unde ii era locul.tot timpul marsului la fiecare intesectie eram injurati de catre unii care stateau „prea mult” la indicatiile politiei.am vazut faze in care am crezut ca polititstul o sa isi ia bataie.la modul asta ieseau din masini si urlau.nu toti,e adevarat dar nu a existat intersectie oprita fara 1-2 din astia care faceau ca loviti de streche.mda.daca am avea piste pe carosabil nu am mai face marsuri.atat de simplu!pace tuturor si spor la pedalat!

  • nu sunt de acord cu vandalismul…se putea rezolva si pasnic problema…daca cel cu masina e ghiolban nu era necesar ca si biciclistii sa-i semene…traim intr-o tara de analfabeti si persoane needucate ne conduc…ce exemplu sa aiba tinerii de azi???

  • Mi se pare normal sa te infurii cand nu stii despre ce este vorba. Iarasi mi se pare normal ca bicicletele sa respecte totusi regulile de circulatie si siguranta. Mi se pare iarasi normal ca orice moft pe care vrem sa il avem sa fie cerut acolo unde este cazul si nu sa stanjenim pe cei ce nu au nicio putere. Stim sa aratam cu degetul catre cei care pun borduri duble in plina criza insa cerem piste de biciclisti cam tot atunci… Sunt sofer de ceva vreme si fost biciclist. Parerea mea este ca foarte multi dintre noi avem nevoie de ceea ce ne lipseste. Cultura, adaptabilitate si alte lucruri esentiale. Insa cand mai multi au aceeasi idee si vad aceeasi directie… totul pare atat de normal incat devin toti orbi.

  • cand e vorba de cocalari agresivi in trafic, politia romana nu se baga NICIODATA… nu vor sa deranjeze vreun smecher… in schimb daca e un cetatean OBISNUIT… ii da o amenda de ia pielea de pe el si il da si de exemplu…. va mai mira? uelcom tu rumeinia…

  • 1. tras la raspundere politistul pe motocicleta care l-a lasat sa treaca… daca el isi facea treaba, toate acestea nu se intamplau!
    2. soferul acuzat de tentativa de omor, cei care i-au vandalizat masina amendati pentru vandalism (nu trebuia sa se ajunga aici, oricat de nervosi erau – zgariau masina, mai un picior, insa nu asa)
    parerea mea…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 8 =