Acum citesti
Un nou Specialized: Chisel FS, cel mai ușor full-suspension de aluminiu din lume

Chisel nu este un nume nou în gama Specialized, existând astfel un hardtail din aluminiu cu această denumire. Bicicleta de față este corespondentul acelui model, cu suspensie spate adăugată. Sau este mai mult decât atât?

Din ceea ce se explică în comunicatul Specialized, Chisel este un full-suspension foarte ușor – cel mai ușor din lume din categoria aluminiu dacă facem referire doar la cadru, care împrumută ce-i mai bun de la modelul de top Epic 8, un lucru care totuși nu le face identice.

Furca are o cursă de 120mm, amortizorul susține cursa de 110mm a cadrului, ghidonul are un rise de 29mm, va exista un dropper pe toate versiunile de echipare și de principiu, anvelope diferite pe față și pe spate. Head angle-ul este de 66.5 grade, pe când lungimea chainstay-ului va fi de 437mm. În ceea ce privește echiparea, va exista un model echipat cu transmisie Shimano Deore M6100 cu 12 viteze, furcă RockShox Recon și un amortizor X-Fusion. O altă variantă va fi echipată cu o transmisie Sram NX Eagle, aceeași furcă și același amortizor. Și încă o variantă, Comp, echipată cu o furcă RockShox SID, amortizor RockShox Deluxe Select+ și o transmisie Shimano SLX cu 12 viteze.

Și asta este tot în ceea ce privește echiparea, ceea ce nu poate însemna decât un singur lucru: aceste modele nu vor fi atât de scumpe pe cât ne-am fi imaginat. Prețul de pornite este de 2.600 de euro pentru varianta de bază, atât pentru cea echipată cu Shimano Deore cât și pentru cea echipată cu Sram NX, iar varianta cea mai scumpă va costa 3.400 de euro. De notat și faptul că poți achiziționa separat cadrul pentru 1.700 de euro.

Cu echiparea mai scumpă, bicicleta cântărește 12.7 kg în dimensiunea M, ceea ce poate nu părea neapărat o revelație, însă furca și roțile atârnă destul de greu pe cântar. De aceea, pentru cei care chiar vor să-și construiască o bicicletă mai ușoară, există posibilitatea achiziționării separate a cadrului.

via Specialized

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + eighteen =