Acum citesti
Un concept pentru e-mtb prezentat de Honda

Salonul Auto de la Tokyo a revenit, doar că acum poartă denumirea de „Japan Mobility Show”. Desigur, cu accentul pus pe mobilitate, schimbarea numelui reflectă o tendință de a crea mijloace alternative de transport, precum fac cei de la Honda. Se concentrează pe viitorul mobilității la care visează, de aici vine și sloganul lor „The Power of Dreams”.

De-a lungul standului celor de la Honda sunt prezentate diverse concepte și produse noi despre care brand-ul susține că le vor permite utilizatorilor să depășească diverse constrângeri. În timpe ce vehiculele autonome și mașinile zburătoare au captat întreaga atenție, cei pasionați de biciclete au admirat bicicleta electrică Honda în stare de concept.

Conceptul Honda e-MTB nu include prea multe detalii în comunicatul de presă. I se spune pur și simplu, „bicicleta de munte care oferă mai multă distracție în natură”. Din câte putem vedea din imagini, conceptul de bicicletă are unele asemănări vizuale cu bicicleta Honda RN01 DH, care nu a fost niciodată în producție. În mod realist, acesta este cel mai probabil rezultatul influenței asupra designului echipei Honda. Forma triunghiului de spate și amplasarea amortizorului sunt destul de asemănătoare cu RNO1, deși bicicleta electrică folosește un braț oscilant din aluminiu turnat. Descrierea afirmă că, triunghiul de față și cel de spate sunt construite folosind tehnologia de turnare a aluminiului cu pereți subțiri pentru motociclete de înaltă performanță și, împreună cu designul unic al cadrului, exprimă o fuziune între funcționalitate și stil.

Poate mai interesant decât ebike-ul în sine este stația de încărcare mobilă prezentată la Japan Mobility Show. Din nou, Honda nu a intrat încă în multe detalii, dar dispozitivul cu roți pare să găzduiască noul lor „Mobile Power Pack e”, care pare a fi o unitate de stocare a energiei de mare capacitate. Capacul containerului Power Pack e: are chiar și un mic set de instrumente pentru a face ajustări înainte de a pleca pe traseu. Această unitate probabil că nu ar încărca bicicleta mai repede decât o priză normală, dar vă va permite să o reîncărcați dacă sunteți în camping cu mașina în sălbăticie pentru o aventură de mai multe zile cu bicicleta electrică.

Nici Conceptul eMTB, nici încărcătorul mobil nu vin cu detalii despre vreo posibilă producție, dar tot ce știm este că Honda lucrează la așa ceva.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × three =