Acum citesti
Turul Sibiului devine mai puternic în 2013, Campionatele Mondiale au loc în Doha în 2016

Uniunea Ciclistă Internațională s-a reunit zilele trecute în cadrul Consiliului Ciclismului Profesionist pentru a stabili diverse lucruri privind activitatea forului în anii următori și calendarul competițional de anul viitor. Astfel, Campionatele Mondiale de Șosea vor fi organizate pentru prima dată în Orientul Mijlociu în 2016, Emiratul Doha urmând a fi gazda acestor întreceri. Avem vești bune și pentru România, Turul Sibiului fiind promovată într-o categorie superioară de competiții, UCI 2.1.

Premiera reprezentată de candidatura Emiratului Doha, dar și de victoria sa, nu este întâmplătoare, conform lui Philippe Chevallier, director tehnic în cadrul UCI. Doha a avut cel mai bun și interesant proiect dintre cele prezentate, care incorpora câteva soluții ingenioase privind traseul, dar și organizarea Campionatelor Mondiale ca un eveniment mai amplu, care să atragă atenția întregii lumi, declară reprezentantul forului internațional.

Revenind la plaiurile mioritice, principala știre este promovarea Turului Sibiului (11-14 iulie) la rangul de cursă UCI 2.1. Acest lucru înseamnă că vor fi premii mai mari, că vor putea participa doar echipe naționale și profesioniste, iar șansele să vedem echipe ProContinentale, precum Argos-Shimano, Farnese Vini-Selle Italia ori Cofidis, la poalele Făgărașului cresc considerabil. Celelalte două competiții de șosea, Turul României (1-8 iunie) și Turul Ținutului Secuiesc (8-11 august), rămân în categoria de anul acesta, UCI 2.2.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − fourteen =