Acum citesti
Turul Cicloturistic Dunarea Albastra 2011

CE ESTE?


O excursie pe biciclete organizata de catre biciclisti din Romania, Bulgaria, Croatia si Serbia in partenriat cu Centrul Dunarean de Competenta cu scopul de a promova zona Dunarii de jos din punct de vedere turistic. Turul Cicloturistic – Dunarea Albastra 2011 este un eveniment deschis tuturor participantilor care doresc 2 zile de excursie cu bicicleta pe malul dunarii in Romania si Serbia.


Turul Cicloturistic – Dunarea Albastra 2011 nu este un concurs si nu, este o plimbare cu bicicleta pe malul dunarii.


UNDE?


Turul biciclistic va avea loc pe urmatoarele rute:


Group 1: Dubova – Orşova – Portile de Fier (frontier with Serbia) – Kladovo; 52 de km.


Group 2: Drobeta – Turnu Severin – Gura Vaii – Portiler de Fier (intalnire cu grupul nr.1) – Kladovo; 25 de km.


Fiecare poate sa aleaga din care grup doreste sa faca parte.



CUM SE INTAMPLA?


In data de 24 iunie 2011, plecarea are loc in parcarea din centrul Resitei (de la Hotel Semenic) si deplasarea se face cu autocar. Costurile deplasarii sunt acoperite de catre organizatori. Traseul parcurs cu autocarul este Resita – Moldova Noua si apoi Dubova, unde este si punctul de intalnire cu alti ciclisti care sosesc din alte parti.


Pe terenul de fotbal din Dubova se va instala un camp. Vor exista corturi comune puse la dispoziţie cu titlu gratuit de către organizatori, locuri acoperite unde se poate servi masa, facilitaţi de depozitare a bicicletelor, apa si WC, dar fiecare este liber sa aleagă modalitatea de cazare (pensiune, cort propriu). Coloana va fi insotita de un echipaj al Politiei Rutiere precum si o maşina de însoţire, (microbuz şi remorcă) pentru recuperarea celor cu probleme care nu mai doresc sa continue deplasarea.


25 Iunie 2011. Deplasarea coloanei se face pe DN 57 de la Dubova la Orşova, iar apoi pe E 70 de la Orşova la Porţile de Fier. La portile de fier va avea loc intalnirea cu grupul care vine Drobeta Turnu Severin. Se va trece frontiera în Republica Serbia la punctul de frontiera Porţile de Fier iar apoi coloana se uneşte cu grupurile de biciclişti din Serbia si se deplasează împreună pe direcţia Kladovo pe E 771 In Kladowo organizatorii vor asigura cazarea in camping in bungalouri.


Coloana va fi insotita de un echipaj al Politiei Rutiere precum si maşina de însoţire, (microbuz şi remorcă) pentru recuperarea celor cu probleme care nu mai doresc sa continue deplasarea. Plecarea grupului din Romania de la Kladovo va avea loc in 26 iunie 2011, pe biciclete pana la Portile de Fier pe teritoriul Romaniei si apoi intoarcere grupului de la Resita cu autocarul iar restul de participanti catre locurile din care au venit.


CE SE OFERA?


-Locuri gratiute de cazare in corturi si bungalouri


– Gustari, bauturi si energizante pe traseu


– Transport gratuit de la Resita si retur pentru 50 de locuri


– Tricouri si plase special inscriptionate pentru 80 de participanti


– Spectacole de muzica si lumina la Kladovo


CATI VOM FI?


Se asteapta un numar de 80 de cicloturisti din Romania (50 de persoane in grupul nr1 si 30 in grupul nr.2), 50 de cicloturisti din Serbia, 50 de cicloturisti din Bulgaria si 30 din Croatia.



CINE SUNT ORGANIZATORII?


Danube Competence Center – Serbia Consiliul Judetean Mehedinti Asociatia Bike Attack Resita Asociatiei Turism si Agrement Cazanele Dunarii Dubova Asociatia de Turism Montan si Ecologie SPEO-ALPIN MH Carpat Bike – Romania


MAI MULTE INFORMATII IN CURAND PE www.bikeattack.ro.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 14 =