Acum citesti
Tudor Oprea despre traseul de Cupă Mondială de la La Bresse, Franța

Tudor Oprea, prezent în acest weekend pentru Cupa Mondială de XCO la La Bresse, în Franța, ne-a furnizat câteva detalii despre cum se prezintă traseul competiției: „Traseul este complet diferit de cel de saptamana trecuta de la Albstadt, fiind un traseu aproape in totalitate natural.
Poate un pic “old school” pentru ca in mare are doar o urcare lunga si o coborare. Totusi coborarea este presarata cu cateva urcari scurte dar solicitante, majoritatea tehnice.
De asemenea, ultima parte a urcarii lungi de dupa start este foarte tehnica si destul de greu de urcat daca ploua. Urcarea are si ea doua scurte coborari.

IMG_3131
Tudor Oprea pe una din coborârile dificle despre care ne povestește.

Traseul este unul cu un grad de dificultate mai mare decat Albstadt si cu cateva drop-uri, pe care trebuie sa le vizualizezi cu atentie, ca sa stii exact unde trebuie sa intri. Practic nu vezi ce urmeaza. Multe pietre, multe viraje, dar un traseu foarte cursiv daca reusesti sa-l parcurgi pe bicicleta de la un capat la celalalt. Noi nu avem probleme din acest punct de vedere.

IMG_3086
Aceeași coborâre, văzută de sus.

Coborarea este pe acest traseu o parte foarte importanta pe care poti sa pierzi timp pretios daca nu esti suficient de fluid.

IMG_3150
Drop it like you do!

Categoria U23 va avea de parcurs 5 ture, iar Elite 6 ture. Probabil primul tur va fi cel mai dificil. Se pleaca pe o sosea lata, se face o prima parte a urcarii pe sosea dupa care traseul se ingusteaza. Practic, din acel punct va fi foarte dificil sa mai depasesti. Din loc in loc mai ai posibilitatea dar trebuie sa fi pe faza si putin agresiv.

IMG_3162
Zonă de flow.

Miercuri, in prima zi cand am luat contact cu traseul, erau mai multe zone cu noroi, dar zonele mai delicate erau in mare parte uscate. Sunt prognozate ceva ploi pentru sambata si duminica. N-ar fi rau sa ploua totusi maine, astfel incat sa putem da cateva ture in conditii de traseu complet ud.”

IMG_3065
Ede Molnar va participa la U23.

Acesta a conchis cu decizia de a pedala pe bicicletele Spark (full-suspension) în cadrul acestei etape de Cupă Mondială. Este prezent la La Bresse alături de colegul de echipă Lucian Logigan (Scott-Geiger) și de Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert).

Cursa va putea fi urmărită live pe Red Bull TV.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × two =