Acum citesti
Triada MTB Păltiniș – în acest weekend!

A 11-a ediție a Triadei MTB și-a început sezonul cu cele 3 zile de cursă de la Avrig (6-8 mai 2022) și va continua cu cea de-a doua competiție, de data aceasta la Păltiniș, între 6-7 august. Eveniment cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și organizat în colaborare cu Federația Română de Ciclism, competiția strânge în fiecare an la start unii din cei mai buni rideri, profesioniști și amatori, atât din România cât și din afara țării. Competiția este înscrisă în calendarul internațional, în acest an anunțându-și până acum participarea sportivi din Belgia, Germania, Cehia, Ungaria, Slovacia, Ucraina și Bulgaria.

Foto: Tibi Hila

După etapa de la Avrig, organizatorii Triadei MTB mai au în program încă două curse:

  • –  Triada MTB Păltiniș (6-7 august 2022) – competiție înscrisă în calendarul internațional, cu probe de XCO, XCM și E-MTB.
  • –  Triada E-MTB Xperience (16-18 septembrie 2022) – dedicată pasionaților de biciclete electrice. Primul weekend din august vine cu un program încărcat și cu mulți kilometri de trasee pentru toatecategoriile amenajate în zona Păltiniș.Ziua de sâmbătă va fi dedicată curselor de XCO (Cross-country olimpic), un format care oferă posibilitatea spectatorilor de a urmări acest sport spectaculos pe circuitul de 3.2km pregătit la Arena Platoș Păltiniș.
  • Duminică va avea loc a 15-a ediție din celebrul Geiger MTB Challenge ce aduna peste 130 de kilometri de peisaje și trasee impresionante. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș iar traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești ale Munților Cindrel. Traseul lung măsoară 77 de kilometri și va trece pe sub vârful Cindrel, la peste 2.000m altitudine. Cei care au ales acest traseu vor avea de urcat în total aproximativ 3.000m și probabil primii vor ajunge la sosire după aproximativ 5 ore de pedalat.
  • Traseul scurt în schimb va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 37 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 17 de kilometri. Pe lângă traseele clasice, iubitorii de e-bike se vor bucura duminică de Geiger E-MTB Challenge, pe un traseu de 26 kilometri.Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competițiilor duminică 7 august traficul rutier va fi restricționat pe drumurile forestiere Curmătura Ștezii – Păltiniș (segmentul cuprins între Valea Izvorului și Păltiniș) și Păltiniș – Releu Oncești în intervalul orar 10:30 – 17:00.Pentru program detaliat și trasee, accesați pagina oficială a evenimentului – www.triadamtb.ro.
  • Sponsori și parteneri: URGO, Tiemme, Geiger, GLS, Elrond, Scott, Mapei, OPTcycling, Bosch, Olympus Foods, Zizin, Powerbar, Shimano, Decathlon, Kenda, Polar, ActionSport.
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 7 =