Acum citesti
Triada MTB are loc în acest weekend!

A 11-a ediție a Triadei MTB își începe sezonul cu etapa din Avrig, oraș ce găzduiește pentru al optulea an această competiție. Cursă organizată cu sprijinul autorităților locale sub egida Federației Române de Ciclism, își propune ca și în acest sezon să alinieze la start printre cei mai buni rideri, atât profesioniști, cât și amatori.  

După doi ani atipici în care organizarea a fost făcută cu numeroase măsuri impuse de autorități, cursele Triada MTB au rămas un succes în rândul iubitorilor de mountain bike și au adunat la start sute de participanți din toate categoriile, printre care și cei mai răsunători rideri din România: Bogdan Duca (multiplu câștigător a Cupei Naționale de XCM și fost campion național la aceeași disciplină), Ede Molnar (actual campion balcanic la XCO și multiplu campion național la XCE), Lucian Logigan (fost campion balcanic și național la XCO), Manuela Muresan (actuală campioană naționala la XCO), Salome Bondor (multiplă câștigătoare a Cupei Naționale de XCM și campioană națională la aceeași disciplină) sau Eszter Bereczki (vicecampioană la XCO și campioană națională la XCE în 2021). Mai mult decât atât, cursele s-au bucurat și de prezența multor sportivi puternici din țări precum: Franța, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Israel.

Organizatorii curselor Triada MTB își propun să aducă și în acest an, în calendarul competițional din țară, 3 concursuri intense dedicate iubitorilor de mountain bike:

  • Triada MTB Avrig (6-8 mai 2022) 
  • Triada MTB Păltiniș (6-7 august 2022) – competiție înscrisă în calendarul internațional
  • E-MTB Experience (16-18 septembrie 2022) – dedicată pasionaților de biciclete electrice

În ediția din acest an a Triadei MTB Avrig s-au înscris deja peste 400 de sportivi, în toate cele trei zile de concurs:

  • Stage Race (6-8 mai) ce însumează aproximativ 150 de km. Prima etapă va fi reprezentată de un contratimp individual, cu distanța de 18 km. În cea de-a doua zi, participanții vor parcurge un traseu de 55 de kilometri, iar ultima confruntare se va da pe cel mai lung traseu al competiției, de 70 de kilometri, cu 1.400m diferență de nivel.
  • Concursuri pentru copii până în 14 ani- sâmbătă, pe 7 mai
  • Concursuri de o zi pe trasee de 30, 45 și 70 de km și Family (părinte + copil sub 14 ani) – duminică, pe 8 mai

Pentru programul detaliat și trasee, accesați pagina oficială a evenimentului, www.triadamtb.ro

Evenimentul este susținut și cofinanțat de Primăria orașului Avrig și Consiliul Județean Sibiu. 

Sponsori și parteneri: Elrond, URGO, Tiemme, GLS, Scott, Mapei, OPTcycling, Bosch, Powerbar, Decathlon, Shimano, Polar, Olympus, Kenda, ActionSport, Augusta, ALIAT. 

Parteneri media: Radio Guerrilla, TVR, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 8 =