Acum citesti
Traseul Andalucia Bike Race 2014 a fost stabilit

Ruta proximei ediții a Andalucia Bike Race se va abate de la obiceiul ultimilor ani și va porni din Jaen pentru a se încheia în Cordoba. De asemenea, un nou punct va fi prezent pe harta cursei și anume Andujar.

andalucia_bike-race-2014

Lungimea totală a cursei va fi mai mică decât în anii precedenți, însumând 400 de kilometri, dar nu va fi mai puțin dificilă, având 10.800 de metri diferență de nivel. Noul traseu va continua să ofere poteci solicitante, în mare parte single trail, ce trec printr-o varietate de peisaje și reliefuri, care vor pune la contribuție abilitățile de mountainbiker. Toate etapele, prezentate succint în cele mai jos, vor fi circulare, fiecare pornind și încheindu-se în același punct, excepție făcând etapa de la Andujar. Înscrierile sunt încă deschise, cele 400 de locuri nefiind epuizate.

  • Etapa 1 – Jaen, 60km, 1.980m dif. de nivel – Etapa de debut propune un drum pe lângă livezile de măslini care va cerne plutonul care se îndreaptă spre Sierra Magina. Pe urmă se ajunge pe niște zone de single trail și pe urcarea de la San Cristobal, de unde sa va coborî spre sosire.
  • Etapa 2 – Jaen, 59km, 2.110m dif. de nivel – Puțin mai scurtă, etapa secundă nu va fi mai puțin solicitantă. Odată încheiată prima urcare a zilei, urmează un single track cu serpentine care veghează asupra trecătoarei Aire, pentru ca a doua urcare, spre La Mella, să se facă printr-o pădure.
  • Etapa 3 – Andujar, 70,6km, 1.940m dif. de nivel – Profilul etapei este simplu, participanții urmând să se întoarcă pe aceeași rută, dar misiunea nu va fi ușoară, numeroase denivelări și urcarea spre cel mai înalt punct al zilei având grijă să pună la treabă toată energia lor.
  • Etapa 4 – Cordoba, 72,6km, 1.560m dif. de nivel – Prima etapă prin împrejurimile Cordobei va fi o buclă în jurul Sierra Morena, punând accentul pe viteză și tehnică.
  • Etapa 5 – Cordoba, 82,1km, 1.930m dif. de nivel – Traseul urcă progresiv încă de la ieșirea din oraș și rampa devine tot mai accentuată, nefiind exclus ca unii să apeleze la push bike. Coborârea care urmează mai îndulcește puțin situația, dar până la Los Morales mai e de urcat un deal și parcurs o coborâre.
  • Etapa 6 – Cordoba, 55,5km, 1.280m dif. de nivel – Chiar dacă e ultima și nici nu e lungă, nu înseamnă că cea de-a 6-a etapă va fi mai blândă cu concurenții. Primii kilometri conțin niște urcări abrupte care cel mai sigur vor face trierea, iar cățărarea de la Cerro Muriano va consuma ceva energii. Coborârea urmează o cale ferată dezafectată, la capătul căreia mai urmează un „zid”, după care numai single trail-uri până la final.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al Andalucia Bike Race.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + 1 =