Acum citesti
Transmisie automată pentru biciclete!


Anunțată sub formă de prototip în urmă cu jumătate de an, noua transmisie automată pentru biciclete este acum disponibilă pe piață pentru vânzare. Veste bună este constituită de faptul că acesta este doar începutul, mai mulți producători anunțându-și intențiile de a lansa un sistem similar în următoarea perioadă. Vestea proastă este legată de buegtul de achiziționare al unui astfel de sistem. Fiind în stare incipientă, prețul va fi așa cum suntem obișnuiți, pe măsură.



JD se numește producătorul care va prezenta noul sistem de transmisie automat în cadrul EuroBike 2011, urmând să-l comercializeze începând cu primele luni ale anului 2012. De asemenea, acesta se va regăsi în dotarea standard a unor biciclete de oraș.


Denumit TranzX PST, noul sistem de transmisie poate schimba automat în funcție de cadența ta sau de pe ciclocomputerul instalat pe bicicletă. Pe lângă confortul crescut, noul sistem oferă performanțe mai bune și controlează mult mai eficient consumul de energie. Consum de energie? Da, deoarece noua transmisie va fi montată pe bicicletele electrice, care consumă energie inutil atunci când utilizatorul nu schimbă corect vitezele. Dar TranzX PST știe să regleze cel mai bine fluxul de energie din acumulatori, contribuind într-un final o autonomie mai mare.



Pe modul manual, poți schimba treptele de viteză secvențial, cu ajutorul a două butoane instalate pe ghidon. Asemenea cum o faci la automobile. Computerul va oferi și date complete despre numărul de turații, viteză sau nivel de înclinație (pentru ce anume este oferită această informație nu ne este nici nouă foarte clar).


Primele biciclete care vor fi echipate în 2012 cu noua transmisie automată, vor fi Winora și Hercules.


via JD Group


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × two =