Acum citesti
Transmisie alternativă Nagelcraft


Sisteme alternative de transmisie precum Hammerschmidt, Rohlhoff sau Gates ne sunt deja cunoscute. Iar cele clasice la Shimano sau Sram nici nu cred că ar mai trebui aduse în discuție.



Aici vorbim însă de un nou concept, dezvoltat de cei de la Nagelcraft (denumirea provine chiar de la inițiatorul proiectului, Edmund Nagel). Sistemul se aseamănă cu o cutie de viteze, fără trepte care oferă un raport asemănător ca sistemele clasice alcătuite din foi și pinioane.


Greutatea este de puțin peste 1.000 de grame, ceea ce-l face mai realist și mai pregătit ca niciodată pentru producția de serie. În același timp, nu ocupă nici foarte mult spațiu, volumul său fiind de 400 de cm cubi.


Când vine vorba de schimbarea raportelor, lucrurile devin cel puțin interesante: poți alege să schimbi manual, din mers sau de pe loc, dar și automat, lăsând toată treaba în grija ciclocomputerului legat la acest sistem. În funcție de cadența ta, acesta calculează momentul oportun de a schimba raportul.


Este de asemenea închis ermetic, utilizează o baie de ulei și se anunță a fi extrem de durabil, necesitând foarte puține operațiuni de întreținere.


Alte detalii pot fi citite pe site-ul producătorului (în germană): nagelcraft.com. Tot pe acest site poți vedea o animație care demonstrează principiul de funcționare.


via Nagelcraft


Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + seven =