Acum citesti
Tern lansează pliabilele 451 Verge cu roți mai mari și transmisie modernă

Specialiștii în biciclete de oraș de la Tern au lansat o nouă colecție de modele pliabile, 451 Verge, toate bazate pe roți de 22 (451 mm), ceva mai mari decât cele uzual e de 20 (406 mm) cu care sunt echipate bicicletele de acest gen. Modificarea dimensiunilor roților a dus și la modificarea geometriei și a calității rulării, un bonus fiind transmisiile moderne 1x. Noile modele Verge X11, Verge P10 și Verge D9 sunt probabil cele mai eficiente modele Tern pentru oraș și în afara acestuia.

Tern dorește ca bicicletele lor să nu fie doar instrumente pentru navetă ci să fie folosite cu plăcere în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care au folosit roțile mai mari, de 451 mm și o nouă platofrmă cu îmbunătățiri.

Roțile mai mari măresc stabilitatea și oferă o transmisie cu rapoarte cu 10% mai mari decât cele de pe o bicicletă pliabilă uzuală. Wheelbase-ul a crescut pentru o stabilitate mai bună iar unghiul furcii a fost îmbunătățit.

Roțile însă sunt suficient de mici să nu împiedice bicicleta să se plieze compact pentru transportul pe tren, păstrarea sub birou sau acasă. Tern speră că au obținut cu această serie compromisul ideal între confort, rulaj și transport și manevrare facilă.

Proiectarea a durat trei ani dar 451 a reușit să păstreze aproape aceleași dimensiuni pliată ca modelul cu roți mai mici: 38x80x74 cm. Roata mai mare alungește bicicleta pliată, dar o parte din lungime e recuperată de angrenajul cu foaie standard de șosea, mai mic.

O altă îmbunătățire este folosirea casetelor de pinioane 1x. Acum sunt disponbile atât rapoarte mai ușoare cât și rapoarte mai rapide ca înainte, dar folosind tot o singură foaie. Bicicletele pliabile au folosit aproape mereu o singură foaie pentru că un deraior față ar complica mult lucrurile. Acum viteza este mult mai mare cu pinionul de 10 dinți de la SRAM.

Modelul de top Verge X11 costă 2500 USD, are o transmisie Force 1x cu gama de rapoarte de 420% și casetă 10-42, roți rapide cu spițe împerecheate Kinetix Pro X Disc și frâne pe disc Shimano Deore, greutatea fiind de doar 10.2 kg.

La 1400 USD, Verge P10 are aceleași frâne Deore dar roți modelul Kinetix Pro Disc, ceva mai ieftine. Transmisia este Shimano Deore 1×1 cu pinioane 11-40. Greutatea crește la 11.7 kg.

Verge D9 aduce prețul la doar 900 USD, folosind roți normale, transmisie Shimano Acera 1×9 cu pinioane 11-36 și frâne pe jantă. Greutatea este de 12.2 kg.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − three =