Acum citesti
Tabără și coaching de MTB Enduro, la Câmpulung Muscel

Dacă ai un minim de experiență cu bicicleta pe munte și deții o bicicletă zdravănă dar nu știi cu adevărat ce poate, te invităm la Câmpulung Muscel ca să te învățăm cum s-o îmblânzești, în perioada 24-26 septembrie 2021. FreeRider organizează un weekend de coaching pentru MTB Enduro – folosit aici ca termen general pentru potecile de munte mai serioase – cu 3 zile de antrenament într-un cadru natural splendid, pe traseele din zonă.

Cui i se adresează acest coaching?

Persoanelor care au deja experiență cu bicicleta pe munte însă vor să treacă la nivelul următor și să-și îmbunătățească tehnica. Totodată, o bicicletă solidă (cu echipare de la mid-level în sus) este necesară pentru participarea la eveniment, fie că este hardtail sau full-suspension. Desigur, dacă nu ai fost niciodată la munte sau cu foarte puține ocazii, acest curs nu ți se adresează. Dar ca să lămurim asta din capul locului, ne poți contacta, iar în urma unei discuții telefonice lămurim toate aceste aspecte. Avem întrebările pregătite.

Unde va fi organizat și pentru cât timp?

În preajma orașului Câmpulung Muscel, timp de 3 zile, de vineri până duminică inclusiv, în weekend-ul 24-26 septembrie 2021. Maxim 8 locuri disponibile.

Ce include pachetul?

Coaching-ul pentru 3 zile, desigur, alături de cazare (în cameră dublă cu paturi separate sau single după caz), micul dejun și acces la facilitățile din curte, precum pump-track-ul, rampele sau bike wash-ul. Casa FreeRider este conectată la internet prin Wi-Fi și este prevăzută cu parcare – așadar, n-ai pentru ce să-ți faci griji.

Cameră cu două paturi single. Și tablouri cu biciclete, nelipsite.

Masa de prânz se servește on-the-move, adică pe traseu, iar masa de seară la restaurant sau în regim catering. Totuși, dacă ai veleități de bucătari și ceva chef la final de zi, îți punem la dispoziție o bucătărie complet utilată cât și un grătar.

Iar dacă se întâmplă ca ceva să nu meargă bine cu bicicleta ta, ai la dispoziție un atelier complet utilat cu scule sau te putem ajuta noi cu mare drag să rezolvi problema.

Vezi aici fotografii cu cazarea.

Dar totuși, ce include coaching-ul?

Programul celor 3 zile, menit să te facă un rider mai bun, cuprinde următoarele:

Ziua 1: sosirea la maxim orele 15:00, setup-ul bicicletei (frâne, schimbătoare, presiune amortizoare, presiune anvelope), poziția corectă pe bicicletă, schimbarea corectă a vitezelor (teorie), tehnica de frânare (teorie) și nelipsitul pump-track, pe care vei exersa primele mișcări de pompare care pot fi aplicate pe traseu cât și abordarea corectă a virajelor.

O sesiune demo de pumptrack și de trial sunt incluse în meniul zilei.

Pumptrack, rampe, zone de chill, toate te așteaptă aici.

Ziua 2: sesiune pe Ciocanu, pe 2 dintre traseele mai simple, cu o urcare inclusă pe care vom exersa schimbarea corectă a vitezelor. A doua urcare o putem face fie pe bicicletă, fie cu shuttle. Transportul bicicletelor până la Ciocanu este asigurat de noi. Continuăm apoi cu elementele tehnice – coborâri, frânarea corectă, abordarea virajelor și alegerea liniilor. Seara – din nou – pumptrack.

Ziua 3: a doua sesiune, în care vom exersa săriturile pe rampe mai mici – ca apoi să trecem la cele medii, trecerea peste rădăcini sau peste pietre, switch back-urile, virajele cu și fără contrapantă. Transportul bicicletelor până la locul de antrenament este asigurat de noi.

Alte tehnici sunt rezervate celor care vor fi selectați pentru participarea la Level 2.

Care este costul?

790 de lei costă pachetul complet pentru 3 zile și include toate cele menționate mai sus.

Cine ne explică toate acestea?

Dragoș Mitroi, ghid și instructor de ciclism acreditat de Ministerul Muncii, calificat de asemenea în acordarea primului ajutor, din 1998 pe mountain bike, pasionat de enduro, maratoane și trial și redactor șef la FreeRider.ro, alături de Andrei Diaconu, vedetă locală și superpasionat de biciclete și enduro, ocupant aproape constant al podiumurilor la competiții, care îți va arăta câteva trick-uri memorabile.

Dragoș Mitroi, la Straja MTB Enduro 2020.
Andrei Diaconu, acolo unde-i place cel mai mult: să zbore, prin aer.

Ce altceva trebuie să mai știu?

În afara faptului că vineri la orele 15:00 trebuie să fim deja toți aici (te poți caza și de joi seară la cerere), află că orașul Câmpulung este foarte aproape de București, la doar 160 km distanță și poți ajunge rapid pe autostrada A1, apoi pe drumul național care face legătura dintre Pitești și Câmpulung Muscel, recent asfaltat.

Dar pentru orice altă întrebare sau nelămurire, te invităm să ne contactezi oricând pe e-mail, la adresa [email protected] și să ne lași și numărul de telefon pentru a te contacta dacă este necesar.

Înscrierile se fac pe mail, la adresa [email protected] Un avans de 20% este necesar și nu poate fi returnat dacă cursantul renunță la eveniment sau nu mai poate ajunge din varii motive. Avansul poate fi returnat doar în cazuri de forță majoră (inundații, cutremure, meteoriți etc., căci puțină ploaie nu a dăunat nimănui, niciodată).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 2 =