Acum citesti
SussMyBike pregătesc o aplicaţie de smartphone pentru reglat suspensia

sussmybike-suspension-tuning-3-600x467Reglarea corectă a suspensiei este o treabă grea şi multele butoane mici de pe suspensiile mai performante dau bătaie de cap până şi celor mai experimentaţi ciclişti. Cei de la SussMyBike pregătesc un mic instrument de măsură care va comunica unei aplicaţii de smartphone informaţiile necesare pentru ca apoi aplicaţia să vă recomande modificările necesare.

Reglarea unei suspensii este o treabă complicată şi personală, unii o vor mai tare, unii mai moale, unii o reglează repede şi o lasă aşa, alţii se joacă mult cu toate butoanele şi nu sunt niciodată mulţumiţi.

Sussmybike-4-600x400Scopul unei suspensii nu este doar de a absorbi şocurile mari, aceasta trebuie să păstreze permanent contactul dintre anvelopă şi sol. De fiecare dată când anvelopa se dezlipeşte de sol se pierde controlul pe roata respectivă.

Sussmybike-2-600x400Senzorii de deplasare liniară au mai fost folosiţi în lumea motocicloetelor pentru a măsura performanţele suspensiei şi sunt destul de folosiţi în industrie. Aceştia măsoardă lungimea şi viteza compresiei şi pot să detecteze dacă furca se comprimă sau îşi revine prea încet sau prea repede. SussMyBike a creat o versiune pentru mountain bike şi se pregăteşte de o strângere de fonduri pentru a ieşi cât mai repede pe piaţă cu soluţia finală.

Proiectul SussMyBike este creat de scoţianul Alan Mason şi are suportul MBCOS – Centrul de Mountain Bike din Scoţia, precum şi al Universităţilor din Edinburgh şi Napier. Este în dezvoltare o aplicaţie de smartphone care va citi datele de la senzor şi va calcula reglajele necesare pentru o funcţionare optimă a suspensiei.

Mai jos este un interviu cu creatorul proiectului care încearcă să lămurească unele aspecte despre acest viitor instrument destul de util…

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + twelve =