Acum citesti
Surmont Gravity Enduro Jam 2012 – scurt rezumat

În timp ce scriu aceste rânduri concurenții încă se aliniază la start pentru a-și doborî propriul record pe traseul Iac. Asta după ce dimineață, organizatorii au decis ca prima dată, concurenții să parcurgă traseul Alf, cel dificil. O decizie cât se poate de inspirată, pentru că au rămas suficiente rezerve de energie pentru traseul mai simplu.

Simplu la o primă vedere, pentru că Iac trezește tentații mari: parcursul pare curat și tocmai din acest motiv ai tendința să forțezi. Dar din păcate am fost prins în această capcană, forțând acolo unde nu trebuie, ca apoi să mă prăvălesc peste ghidon. Pământul afânat nu a fost prezent doar pe traseul simplu, ci și pe cel complicat, doar că pe aceasta din urmă a fost asezonat cu pietre care nu au fost tocmai pe placul meu. Partea bună? Pietrele nu erau fixate în pământ, ceea ce-ți lăsa o șansă în plus să negociezi trecerea. Dacă Iac a fost un traseu de viteză cu câteva urcări care, în cazul unor concurenți, chiar au făcut diferența, Alf a fost tehnic și a reușit să scoată untul din mine.

Într-un final, am fost mulțumit de întreg parcursul celor două trasee. Organizarea nu a lăsat loc de comentarii, iar sistemul de cronometrare pot spune că-l iubesc. O variantă de urmat!

Mai mult decât atât, pot să-mi exprim respectul pentru cei care au făcut minuni astăzi dar și pentru cei care s-au aruncat cu capul înainte, pe biciclete despre care nu aș fi crezut că ar putea ajunge cu bine la finish. Rezultatele le vom publica pe Facebook în cursul serii sau în cursul zilei de mâine, alături se setul complet de fotografii.

Big up for Surmont Gravity Enduro Jam!

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro
Cheile Grădiștei, România

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × three =