Acum citesti
SRAM atacă dur piața de MTB și lansează setul wireless GX AXS la un preț destul de accesibil

Fără discuție, sistemul Eagle AXS al celor de la SRAM a făcut o adevărată revoluție în lumea MTB-ului: transmisia electronică wireless a eliminat complet cablurile și oferă o funcționare impecabilă și o fiabilitate ce s-a dovedit senzațională, dar la un preț destul de greu de acceptat pentru cicliștii amatori.

SRAM face însă o mișcare neașteptată și oferă acum tehnologia AXS wireless pe cel mai popular grup al lor de componente, GX, aflat în zona prețurilor accesibile tuturor iubitorilor MTB-ului. Bineînțeles, noile componente sunt considerabil mai scumpe decât variantele lor mecanice, dar mult mai accesibile decât variantele premium X01 și XX1 disponibile până acum.

Noul GX Eagle AXS vine cu compatibilitate cu noile casete 10-52t cu o gamă de rapoarte de 520% iar componentele sunt, după cum ne-au obișnuit deja cei de la SRAM, compatibile cu toate celelalte grupuri AXS existente, inclusiv cele de șosea. De asemenea, noile componente pot fi configurate cu aplicația AXS.

Riderii își doresc un schimbător care să funcționeze impecabil la comandă, inclusiv în sarcină pe urcări sau la un sprint final. GX Eagle AXS face asta oferind performanța cu care ne-au obișnuit componentele AXS. Iar în caz de accident, deraiorul GX Eagle AXS e capabil să se protejeze folosind sistemul Overload Clutch. Noul deraior a fost proiectat să fie potrivit tuturor tipurilor de utilizări, fiind compatibil atât cu caseta 10-52t cât și cu cele 10-50t. La fel ca modelul GX mecanic, noul GX AXS a fost proiectat cu un scop clar: să își facă perfect treaba! Greutatea anunțată este de 468-478 g iar prețul recomandat este de 385 Euro (bateria nu e inclusă).

Maneta GX Eagle AXS oferă aceiași simplitate și performanță ca modelele mai scumpe. Schimbările se fac fără efort, în orice condiții. Lipsa oricăror cabluri sau cămăși face montajul extrem de simplu iar aspectul bicicletei este mult îmbunătățit. Pentru doritori, funcționarea butoanelor poate fi inversată simplu din aplicația AXS de smartphone. Prinderea pe ghidon se poate face direct sau prin sistemul MatchMaker X. Greutatea anunțată este de 70-82 g iar prețul recomandat e de 155 Euro.

Cei ce doresc să treacă la sistemul performant wireless AXS au acum cea mai ieftină variantă posibilă: Kit-ul de upgrade GX AXS. Acesta e compatibil cu orice alte componente Eagle (pinioane, angrenaje), însă conține doar deraiorul, maneta, bateria, protecția de baterie și încărcătorul. Prețul recomandat este de 620 Euro.

Capacul pentru baterie e un produs complet nou și are rolul de a proteja bateria atunci când e montată pe deraior. Acesta este compatibil cu toate celelalte modele de deraioar AXS existente. Prețul este de 20 Euro.

Noile componente SRAM GX Eagle AXS vor fi disponibile începând din luna martie 2021 în magazinele de specialitate. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × three =