Acum citesti
Specialized Status II 2012

Când ai văzut ultima dată o bicicletă de downhill care să arate atât de bine și de agresiv precum Specialized Status? Aceasta este cel puțin în teorie, varianta de buget a fratelui mai mare din gamă, Demo 8. Practic este oferită pentru jumătate din prețul unui Demo, însă oferă suficiente avantaje încât să devină un produs atractiv.

Pe lângă aspectul reușit al bicicletei, noul Status II vine cu echipare menită să facă față traseelor dure de coborâre. În primul rând este vorba de suspensii: ai la dispoziție o furcă Rock Shox Domain Dual Crown cu o cursă de 200 mm și ax de 20 de mm pentru prinderea roții. Funcționează cu arcuri și permite reglarea vitezei de revenire. Amortizorul spate provine de la Fox, modelul Fox Van RC.

Ghidonul foarte lat de 750 de mm, este gândit pentru a rezista cu succes eventualelor șocuri primite de pe traseu în cazul unei căzături serioase. Frânele sunt furnizate de Avid, modelul Elixir 5 și în ciuda faptului că nu sunt vârf de gamă, acestea promit prestații decente împreună cu discurile mari de 200 mm pentru roata de față și 180 mm pentru cea de spate.

Pentru a reuși să mențină un cost scăzut acestei biciclete, cei de la Specialized au montat un schimbător de pinioane Sram X7 care selectează unul din cele 9 pinioane ale casetei cu ajutorul manetelor Sram X5 montate pe ghidon. Anvelopele provin din casa Specialized, modelul Butcher DH în formatul 26 x 2.3. Nu sunt oferite detalii despre greutatea bicicletei.

Specialized este prezent în România prin ProBike. Alte detalii despre produs pot fi găsite pe specialized.com.

via Specialized

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 5 =