Acum citesti
Specialized S-Works Vent e un pantof performant și aerisit pentru cele mai toride zile

Nu toată lumea se simte incomodată de faptul că pantofii sunt prea călduroși în zilele toride, dar pentru cei ce se dau sportiv și pentru profesioniștii ce trebuie să pedaleze zi de zi, aerisirea e o necesitate. Pentru aceștia a apărut noul pantof Specialized S-Works Vent.

Specialized spune că cicliștii profesioniști își modificau pantofii pentru zilele fierbinți din curse ca Vuelta și Tour Down Under. Pentru a le oferi o variantă mai bună, Specialized a luat cea mai ușoară talpă disponibilă și a modificat-o.

Folosind talpa din carbon FACT Powerline dezvoltată pentru pantofii de top EXOS, Vent a primit găuri imense de ventilație. În ciuda acestora, Specialized a reușit să obțină un factor de rigiditate de 13 pentru noua talpă, peste cel al modelului SW6 dar un pic sub SW7.

Bineînțeles, doar niște orificii în talpă nu ajută dacă sunt blocate de un tălpici solid, așa că Vent include tălpici perforați, cu o structură fagure în zona frontală.

Pantofii din plasă sunt populari deoarece sunt foarte ventilați și confortabili, dar din păcate sunt foarte elastici și rețin umezeala. Astfel a intrat în scenă materialul fără elasticitate Dyneema. Acesta a fost folosit pentru a crea o plasă ce nu se întinde, dar se pliază pe forma piciorului, oferind în același timp ventilația și transferul de putere necesar cicliștilor profesioniști.

După niște teste folosind termometre, la aceiași tură, S-Works Vent a păstrat piciorul cu 3-4 grade mai rece decât modelul SW7, umiditatea fiind și ea mai scăzută, la 10% în medie față de 30-60% la SW7. Asta confirmă că un pantof aerisit e și mai uscat, ajutând și la prevenirea arsurilor și bășicilor în zilele lungi petrecute în șa.

Pantofii se închid cu un sistem dual BOA S3 și sistemul Pad-Lock pentru călcâi. Greutatea anunțată e de 230 g pentru un pantof mărimea 42 iar prețul e de 425$. Pantofii sunt disponibili în mărimi întregi între 36 și 49 și în jumătăți de mărimi între 38.5 și 46.5.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + thirteen =