Acum citesti
Specialized introduce prima sa șa pentru triatlon

Șeile pentru bicicletele de triatlon au o misiune cvasi-imposibilă, și anume aceea de a asigura un nivel decent de confort de-a lungul probei de ciclism, ce poate avea chiar și 180 de kilometri, dar pe parcursul căreia sportivul să se afle mereu în poziția aerodinamică. Reușind să împace cele două cerințe, Specialized a lansat un astfel de tip de șa, denumită Sitero.

specialized_sitero

Designul diferit de cel al șeilor folosite în mod curent pentru cursiere/biciclete de contratimp ar înlesni circulația în zona șezutului și ar reduce presiunea exercitată asupra respectivei părți, conform producătorului. De asemenea, forma șeii permite rotirea bazinului înspre față, ceea ce face aplecarea trunchiului o mișcare mai naturală decât până acum. Tot forma triunghiulară este ceea ce face din Sitero un fel de șa universală, căci fiecare triatlet în parte alege cum anume să se așeze pe aceasta, perforațiile de la suprafața șeii asigurând și aderența necesară menținerii în acea poziție.

Din componența șeii nu va lipsi nici obișnuitul suport de bidon amplasat în spatele acesteia, dar în cazul în care nu îl vei monta, zona respectivă poate deveni un cârlig destinat să fie agățat, împreună cu restul bicicletei, de stativele din zona de tranziție. Prețul șeii Sitero va varia între 175$ și 225$ în funcție de materialul ales pentru construcția șinelor sale.

Via Specialized

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 3 =