Acum citesti
Specialized au anunțat modelul complet nou Chisel pentru 2018

Destul de rar se întâmplă ca producătorii de top să lanseze un model de bicicletă complet nou, dar asta se întâmplă acum cu modelul 2018 Specialized Chisel, un MTB hardtail de competiție construit de la 0 și care împreună cu modelul Epic FSR din aluminiu folosesc pentru prima dată tehnologia SmartWeld la un mountain bike. Această tehnologie a fost folosită inițial pe modelele de cursieră Allez și Diverge. Problema mare de implementare a fost lungimea mult mai scurtă a headtube-ului MTB-urilor față de cel al cursierelor, dar au reușit să găsească o soluție pentru asta.

Tehnologia SmartWeld permite folosirea tuburilor foarte subțiri deoarece acestea nu sunt expuse la atât de multă căldură în timpul sudurii, acest lucru reducând mult și riscul de deformare sau de slăbire a materialului. De asemenea piesele au suprafețe mai mari de contact între ele deoarece fiecare joncțiune este în prealabil hidroformată pe ambele părți în loc să fie doar două tuburi lipite prin adăugarea de mult material de sudură.

Rezultatul este un cadru cu 280 g mai ușor decât modelele Stumpjumper sau Crave din 2017. Greutatea anunțată este de 1350 g!

Rezultatul este o bicicletă foarte atractivă. Sudurile din zona headtube-ului sunt complet șlefuite și e foarte greu de remarcat că e vorba de un cadru din aluminiu. Intrările cablurilor sunt realizate sub un unghi pentru ca acestea să stea apropiate de cadru și să nu atingă genunchii la pedalatul în picioare. Pe partea dreaptă există porturi pentru deraiorul față și pentru tija dropper. Sistemul a fost conceput pentru folosirea de cămăși pe toată lungimea, pentru o întreținere mai ușoară.

Portul de vizitare din zona monoblocului este mare și permite găsirea ușoară a cablurilor în downtube. De aici încolo totul este rutat extern.

Scopul a fost realizarea unui cadru din aluminiu cu caracteristicile de funcționare a unuia din carbon sau oțel, dar mult mai ieftin. Există spațiu suficient pentru anvelope de 2.25.

Dropout-urile sunt realizate dintr-o singură bucată și includ prinderea de etrier, optimizând alinierea frânei și rigiditatea, oferind și un aspect plăcut în același timp.

Bicicleta vine echipată cu anvelopele Specialized Fast Track cu compus Gripton. Bicicleta completă cu transmisie SRAM GX1, angrenaj Race Face Aeffect și componente din aluminiu Specialized are o greutate de 11.07 kg cu camere în anvelope (roțile sunt tubeless ready). Nu există încă informații despre prețurile și echipările finale.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentariu (1)
  • arata bine, greutate buna, dar pretul cica va fi 1500$ – 1850$ in functe de model -Comp – Expert 1×11 – Expert 2×11 (2 foi)
    Doar cadrul = 750$

    Deci f scump, modelul de top e 8500lei !!! pt un HT de aluminiu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 9 =