Acum citesti
SlamThatStem, sau cuvete ultra-sportive

Inventivitatea legată de piesele de bicicletă nu cunoaște niște limite foarte bine definite. Acest lucru este lesne de constatat mai ales că vedem câte un inginer căruia nu îi convine cum merge sau cum arată vreo componentă de-a bicicletei sale și își pune mintea la contribuție pentru o îmbunătățire a ei.

Fără a ținti obținerea unui avantaj funcțional clar, Ian Schon și Ryan Kelly au proiectat și realizat capacul superior al setului de cuvete care măsoară doar 1.9mm grosime. Firește, nu mai punem la socoteală economia de grame care va face din tine un mega-ciclist.

Avantajul acestui tip de parte superioară a cuvetei este unul mai mult estetic, dar poate deveni și unul aerodinamic de la caz la caz. De ce estetic? Pentru că tija de ghidon pare că face corp comun cu headtube-ul și oferă un aspect mai agresiv. De ce aerodinamic? Ghidonul poate fi coborât mai jos mulțumită invenției lui Ian Schon. Momentan, micuța piesă este compatibilă cu cadrele fabrucate de Cannondale, Specialized și Cervelo, dar cel care i-a dat naștere lucrează la rafinarea ei pentru a o face disponibilă tot mai multor pasionați ai șoselei. Toată povestea o poți găsi pe acest site.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × four =