Acum citesti
ShockStop este o nouă tijă cu suspensie, cu un design interesant
Piața și istoria ciclismului nu duc lipsă de tije de șa cu suspensie, unele au avut succes mai mare, altele mai puțin… cert e că ele există încă de la începutul MTB-urilor, iar în ultima vreme de când gravel bike-ul a revenit la modă, au revenit și acestea, exemple fiind Specialized CG-R sau Canyon VCLS. Redishift Sports vin și ei cu o idee de sistem de amortizare a șocurilor mici, chiar unul reglabil.
Ceea ce diferă la noua tijă cu suspensie ShockStop față de alte modele este unghiul și posibilitatea de reglaje. Tijele telescopice suferă frecări datorită faptului că forțele și direcția de culisare nu sunt paralele, modelele cu mai multe brațe sau flexibile schimbă poziția șeii. Prima categorie însă este de obicei grea iar a doua nu oferă o cursă prea mare. ShockStop se află între două forțe directe, poziționată perfect pentru a obține o cursă de 35 mm.
Modelul te lasă să alegi tăria arcului și pretensionarea acestuia. Astfel te poți poziționa oriunde între foarte moale cu un sag ceva mai mare până la destul de tare pentru cei ce pedalează orientați mai spre performanță. Rezultatul esteo reducere cu 60% a forțelor de impact și o scădere a vibrațiilor transmise la ciclist, pentru a se simți mai puțin obosit și mai proaspăt după o zi lungă în șa.
Suspensia are patru brațe care îi permit șeii să își păstreze unghiul de înclinație pe toată cursa.
Producătorii promovează tija pentru orice tip de utilizare, de la șosea la oraș și de la eBike la MTB hardtail, dar utilizarea cea mai populară va fi cu siguranță pe gravel bike-uri la turele și concursurile de lungă durată pe offroad.
Prețul de vânzare anunțat este de 199 $, dar acum se poate comanda una la 139 $ pe Kickstarter. Campania s-a lansat pe 10 aprilie și a doua zi aproape s-a triplat cererea minimă, așa că fondurie s-au strâns, dar mai există încă oferte promoționale pe pagina campaniei.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Informații de pe bikerumor.com
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × five =