Acum citesti
Shimano Essa: noua gamă de componente entry-level

Noua gamă va fi lansată chiar anul acesta și va fi compatibilă cu componentele Acera, Altus sau Tourney, de 8 viteze. Așadar, de ce mai era nevcesară încă o gamă în acest segment? Deoarece Shimano a vrut să creeze un produs și mai robust și să simplifice mai mult gama de componente.

Așadar, noua gamă este ideală pentru biciclete recreaționale, incluzând aici MTB-uri, biciclete de fitness sau biciclete de oraș. Foaia poate fi utilizată fără chain guide, iar compatibilitatea cu actualul Hyperglide va face viața mai ușoară celor care doresc să facă diverse upgrade-uri.

Noile componente vor fi reprezentate angrenaj, disponibil în două variante, de un schimbător de pinioane și de un grup de pinioane. Schimbătorul are un design low-profile, o tensiune a arcului gândite pentru a păstra lanțul stabil, folosește tehnologia Shadow și are o capacitate de 45 de dinți pentru pinionul cel mare.

În ceea ce privește angrenajul vor exista două opțiuni: cu foaie de 32 și de 40 de dinți.

Caseta de pinioane cu tehnologia Hyperglide este una singură, în formatul 11-45 dinți.

Restul de componente vor fi compatibile cu celelalte produse din gama Shimano, așadar nu a mai fost necesară dezvoltarea unora noi.

În ceea ce privește noutățile din gama CUES, concepută pentru 9/10/11 pinioane, aceasta va primi anul acesta un nou shifter, cu padele gândite pentru cei cu mâinile mai scurte. În plus de asta, inclusiv frânele cu tehnologia S-Reach, vor avea manete mult mai apropiate de ghidon astfel încât să fie și mai ușor de acționat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × two =