Acum citesti
Shimano a lansat noii pantofi de MTB de top S-Phyre XC902

Shimano tocmai a lansat o versiune îmbunătățită SH-XC902 a modelului lor de pantofi de top de MTB S-Phyre XC9, spunând despre aceștia că sunt cei mai ușori făcuți vreodată. Modelul a fost proiectat împreună cu cicliști de top de XC și CX ca Mathieu van der Poel, noii S-Phyre XC9 fiind cu peste 10% mai ușori decât versiunea anterioară, cu strângere mai bună, crampoane mai agresive și tălpi mai aderente. Shimano a renunțat să folosească talpa Michelin pe modelul de top, fiind înlocuită cu cea Ultread.

Apariția noii generații de pantofi Shimano S-Phyre XC9 nu e o surpriză, Mathieu van der Poel folosește deja prototipuri XC902 de peste un an jumătate, experimentând diverse tălpi, configurații ale sistemului de prindere și versiuni ale zonei superioare încă de când a fost lansat vechiul model XC901. Însă cel mai evident semn a fost lansarea noului model de șosea S-Phyre RC902 în toamna trecută.

Acum și gama de MTB primește aceleași îmbunătățiri, având în plus protecție superioară și mai multă aderență.

Zona superioară e din noul material sintetic cu o structură deja cunoscută de la noii RC9 de șosea. Modelul XC9 păstrează același sistem dublu de închidere Boa ca modelul original (nu cel cu montaj opus de pe prototipul folosit de MvdP), fiind adăugată zona Powerzone în partea inferioară unde bucla trece de multe ori peste picior pentru o reglare mai precisă. Nu s-a trecut însă la noile sisteme de închidere Boa Li2 cu profil redus, folosite la noua versiune S-Phyre de șosea.

Zona superioară e formată din două straturi lipite ce acoperă piciorul, pentru o potrivire confortabilă, în timp ce zona inferioară e orientată pe performanță, eficiență și durabilitate.

Există și la noul model cupele de călcâi din material compozit, cu suprafața aderentă ce nu se găsește și la modelul de șosea și cu protecție de cauciuc în zona degetelor. Pe limbă și în zona degetelor materialul e perforat pentru aerisire.

Cele mai multe noutăți la noul S-Phyre XC9 sunt însă în zona inferioară. Shimano a renunțat la talpa Michelin, înlocuind-o cu noua talpă producție proprie Shimano Ultread XC.

Noul profil de talpă e foarte tehnic și a fost produs pentru a oferi aderență de neegalat pentru competiție în orice condiții. Talpa Ultread are trei crampoane mari cu lobi în față și în spate, cu profil mult mai înalt la călcâi și cu ceea ce par a fi crampoane din două tipuri de material, inspirate de pantofii de iarnă.

În față e o nouă prindere de crampoane suplimentare iar Shimano oferă un model dintr-o singură bucată ce adaugă aderență masivă pentru cursele pe teren noroios și moale.

Sub noua talpă, pantofii XC9 păstrează o structură subțire din carbon, cu aceiași rigiditate 11 ca modelul anterior, pentru eficiență maximă la pedalat.

Rezultatul final, noii pantofi Shimano S-Phyre XC9 codificați SH-XC902, sunt mai ușori decât au fost vreodată, cu o greutate de doar 296 g în mărimea 42, cu 34 g mai ușori decât modelul anterior XC901.

Noii pantofi XC902 sunt oficial un produs 2022 și vor fi disponibili în culorile alb, negru și albastru, în jumătăți de mărime între 39-47 și mărimi întregi în rest între 36-48, cu versiuni wide disponibile de la 38 în sus.

Chiar dacă pantofii sunt deja prezentați pe pagina Shimano alături de modelele XC7, XC5, MT7, MT5, ME5, XM9, AM9, AM5, GR9 și GR5, aceștia nu vor fi disponibili efectiv până la finalul iernii sau începutul primăverii 2022. Prețul nu a fost încă anunțat, dar e de așteptat să fie asemănător cu cel al modelului anterior S-Phyre XC9, adică în jur de 400$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − 8 =